Kidd: Nincs harag Fergievel

Brian Kidd kijelentette, nincs viszály közte, és a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson között.


Kidd volt Sir Alex Ferguson másodedzõje 1991 és 1998 között, mielõtt 2009-ben csatlakozott volna a hétvégi derbi ellenfeléhez, a Cityhez, a Mark Hughes helyét átvevõ Roberto Mancini segédjeként.

 

Önéletrajzi könyvében Ferguson azzal vádolta Kiddet, hogy a megkérdezése nélkül, a háta mögött folytatott tárgyalásokat a klub vezetõségével egy lehetséges átigazolásról, és az edzésekrõl, miután 1998-ban az Arsenal nyerte el a Premier League bajnoki címét.

 

Azonban Kidd, aki játékosként a két manchesteri klub mellett az Arsenalt is megjárta, kijelentette, hogy ezen cselekedete nem a skót menedzser pozíciójának aláásására irányult.

 

"Én tudom, hogy miként érzek. Csak ennyit tudok elmondani" - kezdte.

 

"Más emberek, vagy akárki érezhet máshogy is."

 

"Már milliószor elõfordult ilyet velem, és ugyanez elõfordulhat mással is a saját munkájában, amikor egy ital mellett valaki mond valamit, és én is mondok valamit."

 

"Onnantól kezdve, hogy ez három-négyszer megismétlõdik, az már nem olyan, mint amikor elõször mondtam ki. Az én lelkiismeretem tiszta."

 

Ferguson emellett élesen kritizálta Kidd jellemét is, azt állítva, hogy egykori bizalmasa, akivel szombaton már ellenfélként 'mérkõzhet meg', óriási önbizalomhiányban szenved.

 

 

A City 61 éves másodedzõje azonban állítja, neki nincs problémája az õt ért kritikákkal, amelyek attól az embertõl származnak, aki õt 1988-ban az akadémiai csapat edzõjének hívta vissza a Unitedhez, majd 1991-ben másodedzõjének nevezte ki.

 

Kidd a felnõtt csapat edzõi stábjának irányítójaként négy Premier League bajnoki címnél, és két FA kupa gyõzelemnél segítkezett, mielõtt 1998 decemberében elhagyta a csapatot egy nem túl szépemlékû kalandért a Blackburn Rovers edzõi posztjának átvételéért.

 

"Teljesen nyugodtan kezelem ezt a helyzetet" - tette hozzá Kidd.

 

"A kétkedésbõl csakis elõnyöm származhat. Ismerem magamat, és ez a legfontosabb dolog számomra."

 

Amikor arról kérdezték, hogy beszélt-e Fergusonnal az említett vádakról, így felelt:

"Nem, nem hiszem, hogy szükség lenne rá."

 

"Mindig is értékelni fogom, amit értem tett. Volt elõtte is életem, azt követõen is volt, és van is. Túl kell lépni a dolgon."

 

"Az én döntésem volt akkor, hogy elhagyom a csapatot, ezzel semmi probléma nincs. Nagyon, de nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, és a futballista karrierem is boldogan telt. Nem bántam meg semmit."

 

A szombati manchesteri derbi minden bizonnyal a legnagyobb jelentõségû összecsapás lesz a United és a City közös történelmében 1968 március 27. óta, amikor Kidd a United kezdõjében léphetett pályára. A City akkor 3-1-re nyert, majd két ponttal megelõzve elorozta a United elõl a bajnoki címet, ám abban a szezonban a Manchester United felülhetett Európa trónjára a Benfica felett aratott BEK-gyõzelemmel.

 

A Kékek azóta se voltak olyan esélyesek a bajnoki cím megszerzésére, mint az idei szezonban, és egy esetleges Old Traffordon aratott gyõzelemmel két pontra megközelíthetnék Unitedet. Kidd szerint csapatuk képes lehet idén is arra a tettre, amelyre 1968-ban, és egy gyõzelem mellett a bajnoki cím megszerzését se tartja elérhetetlen célnak.

 

"Szerintem nagyon nagy lehetõség rejlik ebben a csapatban arra, hogy bajnokok legyünk. Meghatározó hétvége lehet a mostani a Premier Leagueben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!