Rashford tanul Rooneytól és Ibrahimovictól

Marcus Rashford elmondása szerint Wayne Rooney és Zlatan Ibrahimovic személyében a két lehetõ legjobb csatár van körülötte ahhoz, hogy tanuljon a Manchester United felnõtt csapatában megkezdendõ második évében.


A tinédzser üstökösként robbant be a köztudatba az elõzõ szezonban, debütáló duplája óta pedig hátra se tekintett, ugyanis a bajnokságban is két góllal nyitott, májusban FA-kupa gyõztes lett, és ott volt a 2016-os Európa-bajnokságon is.

 

Rashford már nagyon izgatott az elõtte álló új szezon okán, és szeretné, ha építeni tudna a Vörös Ördögök kötelékében eltöltött elsõ hónapjaira. Menedzsere, José Mourinho a klub újdonsült igazolását, Zlatan Ibrahimovicot "ajándéknak" tekinti az olyan játékosok számára, mint amilyen Rashford, ami a svéd támadó fiatalokra gyakorolt hatását illeti, ezzel pedig a 18 éves saját nevelés is egyetért.

 

"Lenyûgözõ, hogy két ilyen játékostól tanulhatok. Mellettük pedig ott vannak még olyan játékosok is, mint például Michael Carrick. Minden egyes hasonló kaliberû egyéniség játékából össze lehet szedni valamit, amit aztán az ember a magáévá tehet" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Rengeteg trófeát nyertek már pályafutásuk során. Szerintem Zlatan már több mint 30 trófeát nyert, Wayne és Michael pedig a futball világának legsikeresebb játékosai közé tartoznak az elnyert címek tekintetében, úgyhogy nagyon sok mindent tanulhatok tõlük. És ez nem csak rám igaz, hanem a többi fiatal társamra is."

 

"Mindenen, amin a következõ években át fogunk menni, õk már túl estek, éppen ezért nagyon sok mindent mesélhetnek nekünk, és segíthetnek a nehéz pillanatokban. Ezért hihetetlenül nagy segítség, hogy mellettünk vannak, ebbõl nagyon sokat profitálhatunk."

 

 

Ibrahimovic egyike a klub négy nyári igazolásának, a legnagyobb név az érkezõk között azonban kétség kívül a klub akadémiájának korábbi neveltje, Paul Pogba. A szintén az akadémia ranglétráját megmászó Rashford pedig örül a francia visszatérésének.

 

"Õ egy olyan középpályás, aki mindenre képes" - tette hozzá.

 

"Képes elõre menni, vagy éppen visszahúzódni, gólokat szerezni és elõkészíteni de védekezni is - õ egy olyan sokoldalú játékos, akibõl bárki profitálna. Szerencsések vagyunk, hogy ezek most mi lehetünk."

 

"Mióta az új játékosok megérkeztek közénk, a csapatszellem egyre erõsebb és erõsebb. Mindenki készen áll az új szezonra. Mind ugyanazzal a mentalitással, célokkal és elképzelésekkel rendelkezünk - mindent megakarunk nyerni. Ez pedig mindenkit izgalommal tölt el."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!