Exkluzív interjú Paul Pogbával

Paul Pogba a Sky Sports munkatársával, Thierry Henry-val beszélgetett nagyon sok témát érintve, többek közt a Manchester Unitedrõl, Jose Mourinhoról és Sir Alex Fergusónról is szót ejtett.


A péntek esti mérkõzés elõtt, ahol a Manchester United a Southampton együttesét fogadja majd az Old Traffordon, Henry honfitársával készített interjút minden témát érintve elõzõ menedzserétõl az Aranylabdáig.

A 23 éves játékos a hónap korábbi szakaszában szerzõdött vissza a Unitedhez 89 millió font ellenében és nem volt fukar a válaszokkal...

Thierry: Kezdjük az elejénél. Fiatal játékosként távoztál a Manchester Unitedtõl és most a világ legdrágább focistájaként igazoltál vissza. Miért tértél vissza? Miért a United?

Pogba: Hogy õszinte legyek, mindig is szerettem a Unitedet. Távoztam, mert játszani szerettem volna, hogy megmutathassam a világnak és a Unitednek, hogy készen álltam a játékra és motivált is voltam.

Olaszországba mentem és ott töltöttem el éveket. Ez a visszatérés megmutatja, hogy noha elhagytam a Unitedet, egy részem itt maradt. Nem fejeztem be a munkám itt, visszatértem, hogy segítsem a csapatot, ahogy csak tudom, és, hogy gyõzzek. Azért jöttem, hogy újra gyõztessé tegyem a Unitedet.


Nagyon bátor döntés volt tõled, hogy visszatértél, és hogy megmutathasd, talán vannak befejezetlen ügyeid. Van egy személyes kérdés, amit meg szeretnék kérdezni tõled. Láttalak az Európa-bajnokságon védekezõ középpályásként szerepelni, és tetszik a tény, hogy megtetted a csapatért, mert nagyon fontos volt. De hol érzed magad a legjobban a pályán?
 

Azt mondanám, hogy a középpálya bal oldala [a kedvenc pozícióm]. Ha három játékossal játszol, tudok szerepelni a jobb vagy bal oldalon is, de jobban érzem magam, ha a bal oldalon szerepelhetek. Képes vagyok ott is játszani [védekezõ középpályás szerepben], de jobban érzem magam egy kicsit elõrébb szerepelve.

 

 

 


Ki inspirált téged? Biztos vagyok benne, hogy a családod fogod mondani, de én jobbára sportszemélyiségekre vagyok kíváncsi. Az én idolom Marco van Basten volt. Az édesapámtól eltekintve õ volt az egyetlen személy, akire felnéztem.

Nagyon sok játékos, mint Ronaldinho, a brazil Ronaldo, Kaka, Zidane, Iniesta, Yaya Toure, Vieira. Próbálom a legjobb tulajdonságaikat átvenni és megalkotni Pogbát.


Milyen számodra egy sikeres szezon a Unitedben?

Megnyerni a bajnokságot a tökéletes dolog, valamint a kupákat és az Európa-ligát is. Ez lenne a tökéletes. Úgy gondolom, próbálunk visszatérni az alapokhoz a Unitednél, és megnyerni a bajnokságot. Ezt követõen szeretnénk visszatérni a Bajnokok Ligájába.

 

Szeretnék megtudni valamit az igazi Pogbáról, rról, amelyik a barátaival lóg, vagy az anyukájával, ki az igazi Pogba?

Az igazi Pogba az, akit mindig látsz. Amikor a pályán kívül vagyok, nem tudom megjátszani magam, nem vagyok színész, és amikor a pályán vagyok szeretek nevetni és viccelõdni, és a pályán kívül is ilyen vagyok. Számomra ez teljesen normális, futballozom és azt teszem, amit szeretek. Én csak imádom az életet. Szerencsések vagyunk, hogy futballozhatunk, mindenki minket figyel, hihetetlen, hogy mennyi ember jön csak azért, hogy a te neved skandálja. Egyszerûen nem lehetsz szomorú.

Figyeltelek téged [Thierry], és még mindig ezt teszem. Elmondom neked, és ez az igazság, a posztered a szobám falán lóg, és ez õrület, most itt állsz elõttem és beszélgetünk, ez egyszerûen õrület.


Büszkévé tettél minket az Európa-bajnokságon. De téged milyen érzések töltöttek el a döntõ elvesztése után?

Elõször is utálok veszíteni. Amikor veszítesz Franciaországban Portugália ellen, ráadásul ahogy kezdték a tornát.. de ilyen a futball. Mindannyian szomorúak voltunk, nem tudtuk elhinni. Az volt a hibánk az én véleményem szerint, hogy azt hittük, meg fogjuk nyerni.

Minden túl tökéletes volt. Ilyenek voltunk: 'Srácok, ez a mi lehetõségünk, nem tudjuk elveszíteni'. De pár részlet nem stimmelt, így veszítettünk.


Nagy részletek. Az emberek boldogak voltak, amikor Ronaldo elhagya a pályát, én szomorú. Ez a csapatnak egy lökést adott, biztonságosabbá vált a játékuk, jobban védekeztek. Fura kimondani, a történelem legjobb játékosairól beszélünk, de olykor ez a másik csapatot segíti, ezt pedig nem túlságosan szeretem.

Igaz, hogy azt mondtad, szeretnéd megnyerni az Aranylabdát?


Igen! Mindig is az Aranylabda megnyerésérõl álmodoztam.

 

 

 



Szóval ha azt mondanám neked, hogy nagyszerû karriered lesz, de nem fogod megnyerni az Aranylabdát, az zavarna? Ez az, ami igazán motivál téged?

A célkitûzések hajtanak engem. Mindig vannak elõttem célok. Megnyerni a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot, bárhova is megyek, és az álom, hogy megnyerjem az Aranylabdát. Talán megtörténik majd, talán nem, de megpróbálkozom elérni.


A képességeid birtokában úgy vélem sikerülhet. Ez csak rajtad és a körülötted lévõ csapaton múlik, de úgy vélem meg tudod csinálni. Alázatos srác vagy.

Mennyire vagy izgatott, hogy újra szerepelhess az Old Traffordon?


Alig várom, egyszerûen csak alig várom. Nem fogok mást mondani. Nem tudok várni, hogy az új csapatommal játszhassak és újra viselhessem a mezt. Nagyszerû érzés lesz. Nem gyõzöm kivárni.


Azt mondtad távoznod kellett, hogy biztos lehess benne, nagyszerû játékosként térsz vissza, de mit mondanál a Juventusról?

Néhány rajongó talán rossz oldaláról közelíti majd meg a dolgot, néhányan megértik, néhányan nem, de szeretném megköszönni nekik. Bíztak bennem; segítettek azzá válni, aki vagyok. Taktikailag nagyon sokat sajátíthattam el, és támadásban is. A Juvénál voltam, amikor a nemzeti csapathoz mentem. Õk igazán sokat segítettek nekem, és egy hatalmas köszönet jár nekik. Mindig lesz számukra hely a szívemben.


Most újra itt vagy, a menedzser azonban már nem ugyanaz. Milyen az élet Mourinhoval?

Nagyszerû volt, megérkeztem és keményen edzettem. Egyedül kellett edzenem, mert nem játszottam az elsõ mérkõzésen. Futnom kellett, és ezt igazán szeretem, mert hozzászoktam a Juventus-nál. Fizikálisan és mentálisan is remekül érzem magam. Az edzés jó volt. Nagyon sokat találkoztam a labdával is, így ehhez már nem kell hozzászoknom. Az edzés tökéletes volt.


Nagy szerepet játszott Mourinho a döntésedben?

Segített dolgokban. Amikor ránézel, egy nagy edzõt látsz, olyasvalakit, aki sok mindent tett már és sok mindent megnyert, és amikor idejön, játékosaival vissza akar térni a gyõztes útra. Négy évet játszottam Olaszországban, ha két évvel a Unitedbõl való távozásom után érkezik, nem jöttem volna vissza, maradtam volna a Juvéban. Úgy gondolom, ez volt a megfelelõ idõ számára, hogy csatlakozotton és számomra, hogy visszatérjek.

 

 

 


Mennyire vagy izgatott, hogy Ibrahimovic-csal szerepelhetsz?

Mindig jó nagy játékosokkal játszani. Szerencsés voltam, a Juvéban is top játékosokkal játszhattam. Ha nagy játékosok vannak a csapatodban, nagyon tehetségesek, képes vagy elérni, amit szeretnél.


Igazából nekem az a véleményem, hogy Zlatan vicces...

Szeret viccelõdni. Bármikor találkozunk, mindig akad mondanivalója a hajammal, cipõmmel kapcsolatban és az is vicces, ahogy beszél! Ma, amint edzettem, az Instagram videómon nevetett, amin épp boxoltam és a kombómmal kapcsolatban volt egy megjegyzése: "Mi a fene ez? Egyszer kell ütnöd, ennyi az egész!"


Nyilvánvalóan van egy dolog, amit nem tudunk megkerülni, a Sir Alex Fergusonnal való kapcsolatod. Még ha Liverpool vagy Arsenal szurkoló is vagy, nagy tiszteletet érzel az az ember iránt.

Nagy tiszteletet. Õ a futballvilág legnagyobb menedzsere. Ezt mindenki láthatja. Nincs problémám vele, az egyetlen probléma talán csupán az, hogy játszani szerettem volna. Talán számára túl korai volt, számomra túl késõ, kész voltam, ez minden.
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!