Butt: Cirkuszi mûvész segít a fiatalok fejlõdésében

Nicky Butt felfedte, a Manchester United cirkuszi elõadómûvész segítségével fejleszti fiatal játékosait.


Butt, akit februárban neveztek ki az akadémia fejévé, szorosan együttmûködik idén Jose Mourinhoval, hogy biztosítsák az elsõ csapat számára a fiatal tehetségeket.

A szombaton ebédidõben rendezendõ manchesteri derbi elõtt beszélve Butt, "egészséges és biztonságos" megközelítésbe helyezte, az általuk használt módszert és úgy véli, az elekronikai eszközök lecsökkentik a szabadtéri tevékenységeket és meggátolják a tinédzser futballisták fizikai fejlõdését.

A korábbi United és angol válogatott középpályás a Times-nak nyilatkozott: "Látok játékosokat az akadémiánkon, akik nem tudnak mozogni. A srácaink nem tudják, hogyan kell elesni, keresd vissza és látni fogod, hogy mennyi sérülésünk volt amiatt, hogy a vállukra estek vagy a karjukra."

"Nagyjából tizenöt alkalommal estem le fáról és sosem sérültem meg. Nem hiszem, hogy a fiam valaha is felmászott egyre. A test mechanikája nagyon sokat romlik, ha nem mászol fára, nem kosárlabdázol, krikettezel vagy rögbizel."

 

 

 


"Ez talán kicsit bizarrnak hat, de van egy srác nálunk, aki egy cirkuszból érkezett és megmutatja a srácoknak, hogyan kell hulahopp karikán átugrani, valamit különbözõ cirkuszi trükköket, hogy a biomechanikájukat beindítsa."

"Van egy szabadfutónk, a 'parkour' srácokról beszélek, akik épületeket ugranak át, és neki is van egy tanfolyama."

A csatár Marcus Rashford, aki teljesítményével helyet követel a hétvégi derbi kezdõjében, miután Anglia U21-es válogatottjában mesterhármast jegyzett Norvégia ellen, egyre több figyelmet kap és Butt elégedett a fejlõdésével.

"Nem tudsz egy jobb játékost választani ebbõl vagy egy másik nagy klubból. Marcus megkapja majd a lehetõségét az elsõ csapatban, mert õ ennyire jó. Ha folytatja azt, amit tesz, a sebességével és közvetlenségével, nem fogod tudni visszatartani õt."

"Ha van egy olyan játékosod, mint Marcus, és azt teszi, amit õ a múlt szezonban ebben az évben, akkor azonnal van egy 50 millió fontot érõ focistád. Ez egy befektetés."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!