Rooney: Rashford szupersztár lesz

A Manchester United és az angol válogatott csapatkapitánya, Wayne Rooney támogatásáról biztosította tinédzser csapattársát, Marcus Rashfordot, hogy váljon 'szupersztárrá' klub és válogatott szinten is.


A 18 éves csatár meteorként robbant be a köztudatba azáltal, hogy Louis van Gaal a Manchester Unitedben debütálási lehetõséget biztosított számára februárban, a Midtjylland elleni Európa-liga mérkõzésen.

 

Rashford a dánok elleni mérkõzésen kétszer tudott eredményes lenni, majd három nappal késõbb az Arsenal elleni bajnoki bemutatkozásán is duplázott, és azóta is folyamatosan szállítja a gólokat csapatában.

 

Wayne Rooney elismerte, nem tud mással, mint az elismerés szavaival nyilatkozni ifjú csapattársa tehetségérõl, és hiszi, hogy ez még csak a felszín, amit a benne rejlõ potenciálból láthattunk.

 

"Marcus szerintem fantasztikus" - kezdte Rooney.

 

"Valószínûleg õ a világ futballjának egyik legizgalmasabb ígérete ebben a pillanatban."

 

"Biztos vagyok benne, hogy ha továbbra is keményen dolgozik, az elõttünk álló évek során szupersztár válik majd belõle."

 

 

Miután beverekedte magát Roy Hodgson 2016-os Eb-keretébe, Sam Allardyce egyetlen angol válogatott kispadon eltöltött mérkõzésére Rashford nem kapott behívót, az ideiglenesen a helyét átvevõ Gareth Southgate-re azonban jó benyomást tehetett, amikor az U21-es válogatottban mesterhármast ért el Norvégia ellen.

 

Visszaverekedve magát José Mourinho kezdõcsapatába a Unitednél ismét behívót kapott a Háromoroszlánosok felnõtt válogatottjába, Rooney szerint pedig az ifjú támadó szezonbeli öt Premier League mérkõzésén szerzett 3 góljával egyértelmûen alátámasztotta a döntés jogosságát.

 

"Az ilyen tehetséges játékosoknál szerintem rendkívül fontos, hogy elnyerjék azon jutalmukat, amit megérdemelnek, õ pedig szerintem megérdemli ezt" - tette hozzá Rashford újbóli válogatottbeli behívója kapcsán.

 

"Fantasztikus, mióta bekerült a Manchester United keretébe, formáját pedig erre a szezonra is átmentette, úgyhogy teljes mértékben megérdemli, hogy a válogatott keretében lehessen és játszhasson."

 

"Biztos vagyok benne, hogy ha lehetõsége adódik, akkor élni fog vele."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!