U18: Wolves 2-5 United

A Manchester United U18-as csapata már a negyedik alkalommal szerzett öt gólt a szezonban, és jelenleg vezeti az akadémiai Premier League kiírást.


A Wolverhampton akadémiájának meglátogatása tradicionálisan kihívást garantál, azonban a Wolves fiataljai ezúttal nem tudták felvenni a versenyt a United játékosaival, különösen az elsõ félidõben.

A mérkõzés szinte alig kezdõdött el, a United azonnal megszerezte a vezetést, Tahith Chong beadását Indy Boonen juttatta a kapuba. Izgalmas kezdet volt ez a United számára, azonban ez még csak ízelítõ volt abból, amit a következõ 40 perc nyújtott.

A United néhány játékosa kiválóan játszott és a Wolves védõi is nehezen vették fel a kesztyût az elõretörõ vendégek játékosaival. A mérkõzés 19. percében a United ismét gólt ünnepelhetett, egy szabadrúgás utáni kontrából eredhetett meg Nishan Burkart, aki egészen a tizenhatosig vitte a labdát, majd bepasszolt Boonennek, akinek közelrõl már nem volt nehéz dolga.

Kevesebb, mint öt perccel késõbb a Wolves kapusa, Harry Beasley ismét a kapuból szedhette ki a játékszert, DJ Buffonge közeli találatát követõen. Burkart 4-0-ra módosította az eredményt a 29. percben, három perccel késõbb pedig Chong megszerezte az ötödik United gólt, miután a bal szél felé futva betört a tizenhatosra és begurította a labdát a kapus mellett.

A United ifjoncai rendkívüli félidõt tudhattak maguk mögött, és úgy tûnt a második félidõben akár meg is duplázhatják az eddig szerzett gólok számát, ha így folytatják a játékot.

Azonban, ahogy az a futballban sokszor megesik, ezúttal sem sikerült az elsõ félidei teljesítményt lemásolni, ugyanakkor a Vörös Ördögök több, mint eleget tettek azért, hogy a három pont sorsa biztosítva legyen. Hozzá kell tenni, a Wolves a félidõ után jelentõset javult, és Elliott Watt és Ryan Giles révén sikerült is szépíteniük az eredményen.

A United továbbra is lehetõséget lehetõségre halmozott, Burkart és Angel Gomes is eltalálták a kapufát, azonban próbálkozásaik ezúttal már nem jutottak túl Beasley kapuson.

Mindent egybevetve azonban rendkívül kielégítõ délután volt ez a fiatal Vörös Ördögök számára, és egy figyelemreméltó elsõ félidei teljesítményt produkáltak.


U18 Premier League | Sir Jack Hayward Training Ground | Gólszerzõk: Watt 74, Giles 77; Boonen 3, 19, Buffonge 24, Burkart 29, Chong 32

United: Fojticek; Tanner, Warren, Dunne, Kenyon (Spratt 46); Whelan, Buffonge; Chong (Bohui 61), Gomes, Boonen; Burkart (Diedrick-Roberts 61). Nem használt cserék: Johnstone, Barlow.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!