Tornát nyertek az U16-osok

A Manchester United iskolásfiúi egy remek tornát tudhatnak maguk mögött, miután megnyerték a 2016-os Football of Freedom trófeát.


A Premier League nemzetközi eseménye Liverpoolban a legjobb hazai és külföldi akadémiák közül 12 csapatot vonultatott fel, mely egy oktatási célzatú látogatást is magába foglalt a Slavery Múzeumban szombaton.

Egy 1-1-es döntetlennel nyitotta csoportmérkõzését a United, mielõtt 4-1-re kikaptak a német Borussia Dortmund csapatától. Egy Everton elleni 1-0-s siker jelentette a továbbjutást az elõdöntõbe, ahol az Anderlecht csapata jelentett kemény kihívást, miután a Chelsea, Manchester City és Tottenham alkotta csoportból jutottak tovább.

A Vörös Ördögök 2-1-re nyertek a belga csapat ellen, amivel bejutottak a Fulham elleni döntõbe, akik sorozatban harmadjára szerették volna megnyerni a trófeát, a United azonban 0-0-s döntetlen után büntetõkkel 5-4 arányban nyerni tudott.

A United U16-os csapatának edzõje, Neil Ryan így nyilatkozott a ManUtd.com-nak: "Igazán elégedettek vagyunk a csapattal - ez egy fantasztikus eredmény számukra. A versenyben számos elit együttes vett részt Angliából és Európából is."

"A gyõzelem fontos volt számunkra, de még fontosabb a versenysorozat jelentette futball, ami alapvetõ része a játékosok fejlõdésének - eltekintve a gyõzelemtõl vagy vereségtõl."

A United a Settembre Rostese 8. Trófea sorozatban is részt vettek Torinóban, mely 2004-ben született játékosok számára volt kiírva, és második helyen végeztek.

"Fejlesztettük a túra és torna programunkat a szezon hátralévõ részére" - mondta Nicky Butt, az akadémia feje a ManUtd.com-nak. "Szenvedéllyel állunk ahhoz, hogy a játékosaink megtapasztalják a tornák minden elõnyét elit ellenfelek, különbözõ futballstílusok ellen, büntetõrúgásokkal és egy versenyképes környezetben."

"Ez mind része a játékosaink fejlesztésének, hogy képesek legyenek megbírkózni az elsõ csapatos futball által támasztott követelményekkel."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!