U18: Liverpool 3-3 United

Callum Gribbin mesterhármasával a United U18-as együttese már hét mérkõzés óta veretlen, miután a Liverpool otthonában 3-3-as döntetlent értek el.


A United szerezte meg a vezetést a 13. percben, miután Gribbin bevágta a DJ Buffonge által kapura lõtt labdát, melyet Dan Atherton még védeni tudott.

A Liverpool két gyors góllal megfordította a mérkõzés állását, Rhian Brewster talált be, majd Glen McAuley, mielõtt Gribbin 2-2-re módosította a mérkõzés állását még a félidõ vége elõtt.

A hazaiak az 54. percben Yan Dhanda révén ismét megszerezték a vezetést, azonban a United kapusa két büntetõt is kifogott mindkét félidõben, elõször Dhanda, majd Brewster tizenegyesét fogta ki Moutha-Sebtaoui - a második után a United védõjét, Jake Kenyont ki is állították.

Gribbin a mérkõzés vége elõtt két perccel egy higgadtan végrehajtott büntetõvel döntetlenre mentette csapatának a mérkõzést, saját maga harmadik gólját megszerezve, mellyel így a csapatok maradtak a tabellán elfoglalt helyükön.

Kieran McKenna a Newcastle elleni, fényes siker után ezen a mérkõzésen is a vezetés birtokába jutott.

A Liverpool kapusa, Artheron a United bekkje, George Tanner, majd Buffonge lehetõségeit is remekül védte.

Annak ellenére, hogy a United megszerezte a vezetést, és további gólokért tört elõre, a Liverpool három perc alatt két gólt is lõtt, ezzel teljesen megváltoztatva a mérkõzés képét.

Callum Whelant választotta el Liam Coyle a labdától, majd Brewsterhez passzolt, aki védhetetlen lövést eresztett meg a felsõbe.

A United kapusa pillanatokkal késõbb ismét kapitulált, miután a McAuleytól kapott labdát Dhanda közelrõl könnyedén lõtte a Vörös Ördögök kapujába.

Dhanda elõtt a félidõ vége elõtt szabadrúgásból remek lehetõség adódott, hogy tovább növelje csapata elõnyét, azonban nem tudott élni a lehetõséggel.

McAuley tüzelt, azonban lövését a United kapusa remekül hárította.

A Liverpoolnak ugyan voltak további lehetõségei is, a United nem adta meg magát, és erõfeszítéseiket siker koronázta, a három hónapos sérülésbõl két hete visszatérve Gribbin ismét betalált Indy Boonen passzából.

Az elsõ, õrületes félidõt egy csendesebb második követte, a United ugyan birtokolta a labdát, de a Liverpool Dhanda révén ismét vezetést szerzett, miután a játékos már korábban kihagyott egy büntetõt.

Mindkét csapat elõtt adódtak lehetõségek, a csereként beálló Tahith Chong közelrõl leadott lövését védte a Liverpool hálóõre, majd Brewster lõtt mellé egy beadást követõen.

A mérkõzés második büntetõje következhetett hazai oldalon, Kenyonnak pedig ez kiállítást ért ezúttal, miután Brewstert vitte földre, azonban Moutha-Sebtaoui ezúttal is a helyén volt, és megakadályozta a hazaiakat a nagyobb elõny megszerzésében.

A mérkõzés emberének választott Callum Gribbiné volt az utolsó szó, Kris Owens vitte földre Angel Gomes-t, melyért a mérkõzés rendes játékidejének letelte elõtt két perccel büntetõt kapott a United. Gribbin nem habozott, bevágta saját és egyben csapata harmadik gólját, ezzel egy pontot megmentve a Unitednek és megtartva csapata hét mérkõzés óta tartó veretlenségét.


U18 Premier League | Liverpool Academy | Gólszerzõk: Gribbin 13, 38, 88 tiz; Brewster 16, McAuley 19, Dhanda 54

 

United: Moutah-Sebtaoui; Tanner, Kenyon, Warren, O’Connor; Whelan, Boonen, Buffonge (Hamilton 45’), Gomes; Burkart (Chong 52’), Gribbin. Nem használt cserék: Dunne, Fojticek, Bohui.

Liverpool: Atherton; Shariff, Owens, Parker, Johnston; Coyle, Camacho, Masterson, McAuley; Brewster, Dhanda. Cserék: Adekanye, Caan, Lewis, Hunter.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!