U18: United 4-0 Derby

A Manchester United U18-as csapata az élre állt, miután kényelmes gyõzelmet aratott a Derby ellen.


A City szombatig biztosan nem lép pályára, így a gyõzelem következtében a Vörös Ördögök felléptek az elsõ helyre, és ezzel már sorozatban kilencedik mérkõzésükön veretlenek.

A Cliffen rendezték a mérkõzést, mely a United korábbi edzõközpontja volt Greater Manchesterben, Salfordban. A létesítmény legendássá vált, miután öt évtizedig biztosított helyet a United sztárjainak edzésre, ez a komplexum adott lehetõséget az edzésre többek közt a Busby bébiknek és a Ferguson irányítása alatti '92-es osztálynak is.

A mérkõzés elõtt a pálya különleges kezelést kapott, a Vörös Ördögök pedig nem késlekedtek a vezetés megszerzésével.

A United magabiztosan kezdte a mérkõzést, mely nyolc mérkõzés óta tartó veretlenségi sorozatuknak is köszönhetõ. Mindössze 9 perc telt el, amikor Angel Gomes megszerezte a vezetést, miután Joshua Bohui ellen követtek el szabálytalanságot a büntetõterületen belül. Megérdemelt vezetés volt ez a hazaiknak.

Percekkel késõbb Gomes épphogy csak mellé lõtt Kenyon passzát követõen, közel volt a második gól. Kenyon sebességének köszönhetõen hatalmas területet játszott be a bal szárnyon, ezzel nagy fenyegetést nyújtva a Derby védelmének.

A 29. percben a United megduplázta vezetését, Tahith Chong Kenyon beadását lõtte be Matthew Yates kapujába.

Hét perccel késõbb ismét Kenyon száguldott el a szélen, menetrendszerû, centire pontos beadására Bohui érkezett ezúttal, és fejjel vette be Yates kapuját, 3-0.

A United a félidõt követõen kissé levette a lábát a gázpedálról, azonban ez sem akadályozta meg õket egy negyedik gól megszerzésében, ezúttal DJ Buffonge volt eredményes.

A United és városi riválisa úgy tûnik fej-fej mellett haladva küzdenek idén a bajnoki címért.


 

U18 Premier League | The Cliff Training Ground | Gólszerzõk: Gomes 9 (tiz), Chong 29, Bohui 36, Buffonge 53

United: Moutha-Sebtaoui (Johnstone M. 57); Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon (Ercolani 54); Chong, McIntosh-Buffonge, Whelan, Boonen (Barlow 74); Gomes, Bohui. Nem használt cserék: Dunne, Burkart

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!