U18: United 2-2 Man City

A United és a City 2-2-es döntetlenjük következtében pontosztozkodásra kényszerültek, azonban a hazaiak továbbra is veretlenek, ez a sorozat már tíz mérkõzés óta tart.


A bajnokság két éllovasa továbbra is fej-fej mellett halad, miután Callum Gribbin és DJ Buffong góljaira Brahim Diaz és Phil Foden tudott válaszolni. Gribbin a második félidõben büntetõt rontott.

Tom Dele-Bashiru révén a City a hatodik percben kapufát talált. Gribbin és Tahith Chong összjátéka után Joshua Bohui közel volt a vezetés megszerzéséhez, majd Buffonge lõtt fölé.

Lukas Nmecha rontott lehetõséget, miközben mindkét csapat nagy erõbedobással játszott, hogy megbontsák a jól szervezett védelmeket. Úgy tûnt, a félidõre döntetlennel vonulnak a csapatok, azonban a United végre meg tudta törni a gólcsendet és a 45. percben megszerezték a vezetést.

Gribbin kapott Buffonge-tól egy passzt a kaputól 25 méterre, befelé cselezett, majd gyönyörûen tekert a hosszú alsóba, ezzel megszerezve a vezetést. A City a hosszabbítás harmadik percében szinte azonnal válaszolni tudott volna, Edward Francis készítette elõ a helyzetet Joe Latibeauernek, azonban a csapatkapitány nem tudta eltalálni a kaput.

A szélsõ hátvédek, George Tanner és Lee O'Connor a második félidõ elején helyet cseréltek, és Tanner tesztelte Sokol képességeit, miután a lengyel kapus elõtt közvetlenül megpattant a lövés, azonban Moutha-Sebtaouit is megdolgoztattta a trükkös Diaz.

A kékek már másodjára találták el a kapufát az 58. percben Diaz révén. Szinte a semmibõl jött a büntetõ, melyet Sokol szabálytalansága okán ítéltek meg a Unitednek, azonban Gribbin sajnos fölé vágta a lehetõséget. Ez ébresztõt fújt a Citynek, akik hamar egyenlítettek is, Diaz kígyózott be a United védõi között a tizenhatoson belülre, kis szerencsével is, de túljutott Warrenen és Ro-Shaun Williams-en is, majd be tudta fejezni helyzetét.

A United ismét megszerezte a vezetést, Buffonge passzolt a szélen elfutó Bohuinak, aki be tudta tenni középre a labdát, Buffonge érkezett és bedobva magát a hosszúba fejelte a játékszert, mellyel szezonbeli hatodik gólját szerezte meg.

Három perccel késõbb Sancho rohant el a szélen, O'Connor látszólag megsérült és nem tudta tartani vele a lépést, Callum Whelant is lehagyta a szélsõ, Moutha-Sebtaoui védte a próbálkozását, azonban Foden érkezett és a kapuba vágta a labdát, ezzel ismét egalizáltak a kékek.

A kékek akár meg is nyerhették volna a mérkõzést, azonban Nmecha próbálkozását védte Moutha-Sebtaoui, így igazságos döntetlen született egy nagyon izgalmas mérkõzésen.


U18 Premier League | Aon Training Complex | Gólszerzõk: Gribbin 45, Buffonge 81 | Diaz 74, Foden 84

United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Warren, Williams, O’Connor (Burkart 85); Whelan, Buffonge; Gribbin (Barlow 78), Gomes, Chong (Hamilton 68); Bohui. Nem használt cserék: Fojticek, Dunne.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!