U18: United 1-2 Southampton

Az Ifjúsági FA-kupában nem tudta sikerrel venni az elsõ akadályt a Manchester United, miután a Southampton az utolsó nyolc percben kétszer is betalált, ezzel 2-1-es gyõzelmet aratva az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök a bajnokságban mutatott gólerõs formájukat ezúttal nem tudták felidézni, azonban úgy tûnt továbbjuthatnak a sorozat negyedik fordulójába, miután Tahith Chong akrobatikus mozdulattal megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Thomas O'Connor és Will Smallbone tökéletesen kivitelezett góljai következtében azonban végül a vendéglátók lehettek csalódottak.

A Szentek védõje, Yan Valery kétszer is szabálytalankodott a United játékosa, Angel Gomes ellen a találkozó elején, a 16 éves játékos ugyanis komoly fenyegetést jelentett az ellenfélre nézve, míg egy másik kreatív játékos, Callum Gribbin is kapott pár kemény belépõt.

Gribbin ravasz passzal indította a mérkõzést, azonban a vendégek nem igazán rémültek meg az Old Trafford színpadától és már az elején látszott, hogy igazi veszélyt jelenthetnek a hazaiakra. Jonathan Afolabi rendkívül kiábrándító módon követett el mûesést a tizenhatoson belül, azonban a bíró ezt kiszúrta és sárgával jutalmazta a szimulálásért.

A United végre elkezdett helyzeteket kialakítani, Josh Bohui erõteljes elfutása után Adam Parker lábbal mentett szögletre. Kieran McKenna együttese ezt követõen a félidõ két legnagyobb helyzetét mutatta be.

Callum Whelan beadását Gomes nagyszerûen vette le, azonban a fiatal tõle nem megszokott módon közelrõl fölé vágta a helyzetet. Nagyon alányúlt a labdának, túlságosan nagy gólt szeretett volna lõni. Lee O'Connor egy szögletet követõen a hosszú irányába fejelt, próbálkozása azonban a keresztlécrõl kifele pattant, majd Angel Gomes lövését blokkolták a sûrûsödõ Southampton védõk.

Ethan Hamilton bedobva magát a kapura fejelt Jake Kenyon beadását követõen, Parkes azonban védeni tudott. Bohui próbálkozott ezt követõen, de a lövése mellé pattant. Thomas O'Connor szabadrúgása a másik kapunál mellé szállt.

A szünet után Afolabi elõtt adódott lehetõség, azonban nem jól találta el fejjel a labdát nagy helyzetben, Callum Slattery lövése pedig Gribben megpattanva mellé szállt. Gomes pár csel után tüzelt, nagy védésre kényszerítve Parkes-t. A vezetést a csereként beálló Chong szerezte meg a United számára.

A bozontos hajú szélsõ elképesztõ befejezése után került 1-0-s elõnybe a csapat, Kenyon passzára csapott le, majd háttal állva a kapunak bal lábbal csodálatos módon húzta a jobb felsõbe a labdát. A Vörös Ördögök elõtt így nagy esély adódott, hogy továbbjussanak a párharcból. Ehelyett azonban a Szentek középpályása, O'Connor (mindkét csapatban szerepelt egy O'Connor vezetéknevû játékos - a szerk.) tekert a hosszúba, Moutha-Sebtaoui hiába vetõdött, nem tudta elérni a pontosan helyezett labdát, három perccel késõbb pedig Smallbone egy csel után szemben a kapuval középre bombázott és megfordította a mérkõzés állását.

Parkes remek védéssel akadályozta meg Bohuit az egyenlítésben, majd Moutha-Sebtaouinak kellett hárítania, és a mérkõzés hosszabbítása alatt is a Szentek játszottak veszélyesebben.


Ifjúsági FA-kupa, harmadik forduló | Old Trafford | Gólszerzõk: Chong 64 | O'Connor 82, Smallbone 85


United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Warren, O'Connor, Kenyon (Burkart 89); Whelan, Hamilton; Buffonge (Chong 56), Gribbin (Boonen 77), Gomes; Bohui. Nem használt cserék: Fojticek, Dunne.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!