U18: West Brom 2-3 United

Kieran McKenna együttese a hétfõi Ifjúsági FA-kupa búcsú okozta csalódottságukat is felhasználva folytatták lenyûgözõ formájukat a bajnokságban.


Ethan Hamilton két gólja, melybõl mindkét félidõre jutott egy-egy és Angel Gomes tizenegyese biztosítottak egy nagyon értékes gyõzelmet az U18-as Vörös Ördögök számára egy nagyon szórakoztató mérkõzésen.

A szeptember óta veretlen United 5 gyõzelmet és 3 döntetlent mutathat fel azóta a bajnokságban, és minden esélye megvolt rá, hogy az évet ehhez méltóan zárhassa le. Ez a mérkõzés az Albion Birmingham úti edzõközpontjában került megrendezésre azon a napon, amikor az elsõ csapat is szintén a WBA ellen léphetett pályára és mindkét csapat édes gyõzelmet aratott végül.

A két mérkõzést egymástól mindössze néhány kilométerre rendezték meg, az idõjárás pedig inkább hasonlított áprilisira, mintsem december közepire. A United fiataljai egyértelmûen felkészültnek tûntek, hogy folytassák lenyûgözõ sorozatukat. Már a mérkõzés elejétõl fogva látszódott játékukon, hogy nem a döntetlenért jöttek, és 10 perc után meg is szerezték a vezetést.

Tahith Chong tört be a büntetõterületen belül egy labda után szaladva, a hazai védelem azonban faultolta õt, amiért büntetõ járt a vendégeknek. Gomes lépett elõ, hogy elvégezze a tizenegyest és nem is hibázott, bevette az Albion kapusa, Jasko Keranovic kapuját.

A United vezetése rövid életû volt, csupán négy percig tartott, miután az Albion csatára, Marcus Forss kiegyenlítette a mérkõzés állását.

A vendégek ugyan erõsen kezdték a mérkõzést, azonban az Albion megsüvegelendõ módon visszahozta magát a mérkõzésbe és minden egyes támadásuk veszélyt hordozott magában. A 29. percben próbálkozásaik eredményre vezettek, Ray Tulloch egy bal oldali beadást juttatott a hálóba, megfordítva ezzel a mérkõzés állását.

A találkozón igazi adok-kapok hangulat uralkodott, és ezt az érzést csak tetézte az Albion gólja után 2 perccel Hamilton, aki George Tannertõl kapott labdáját követõen kiegyenlített.

Három perccel a félidõ vége elõtt a United elõtt nagy esély nyílott, hogy megszerezze a vezetést, amikor az Albion csapatkapitánya, Max Melbourne kézzel ért a labdához a büntetõterületen belül. Gomes azonnal követelte a labdát, és a büntetõpontra helyezte azt, azonban higgadtabb is lehetett volna, ugyanis ezúttal a labda a kapufát találta el, és onnan kifele pattant.

A mérkõzésre kilátogatók mindannyian izgatottan várhatták a folytatást a szórakoztató elsõ félidõ után. Õszintén szólva nehezen lehetett volna felvenni a versenyt az elsõ negyvenöt perc izgalmaival, de mindkét csapat beleadta legjavát a fordulást követõen.

Gomes közel járt második góljához, azonban a próbálkozása nem talált célt, fölé szállt.

A gól, mely végül a gyõztes találat lett a mérkõzésen, az 58. percben érkezett, amikor Hamilton másodjára is betalált. Fantasztikus lövést eresztett meg a tizenhatoson kívülrõl és bombája a jobb felsõnél utat talált a kapuba.

A United ismét elõny birtokában volt, azonban fél óra még hátra volt a találkozóból. A helyzetek jöttek és mentek mindkét oldalon, a legnagyobb az Albion játékosa, Sameron Dool elõtt adódott, aki egy szöglet után Moutha-Sebtaoui kapujának fáját találta csak el.

Mindent egybevetve nagyon szórakoztató mérkõzést játszottak a felek, melyet a fiatal Vörös Ördögök meg tudtak nyerni és a karácsonyi szünetre azzal a tudattal vonulhatnak, hogy semmi jele annak, hogy lefutott lenne a bajnokság.


U18 Premier League | WBA Development Centre | Gólszerzõk: Forss 14, Tulloch 29 | Gomes 10 (tiz), Hamilton 31, 58

United: Moutha-Sebtaoui, Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon;  Hamilton, Whelan; Chong, Gomes (McIntosh-Buffonge 76), Boonen (Barlow 87); Bohui (Burkart 68). Nem használt cserék: Dunne, Fojtíèek.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!