Trófeát nyertek a fiatal Vörös Ördögök

A Manchester United fiataljai figyelemre méltó diadalt arattak a Sparkasse & VGH Kupán, mely egy öt fõs csapatokból álló terembajnokság.


Kieran McKenna együttese megnyerte az U19-es együttesek számára kiírt versenyt, melyen elsõ alkalommal szerepelt, annak ellenére is, hogy a négy napos torna felénél elveszítették kapusukat, Ilias Moutha-Sebtaoui-t.

Ez a veszteség azt jelentette, hogy Angel Gomes és Callum Whelan - aki a büntetõpárbaj igazi hõse volt, hiszen értékesített, majd védett is tizenegyeseket - arra kényerültek, hogy felvegyék a kesztyût, amint a Vörös Ördögök utat törtek maguknak a Hannover elleni döntõben, ahol egy jó együttes fogadta õket.

Csütörtökön a United meggyõzõ gyõzelmekkel nyitott a JSG Hainberg (6-0) és a JSG Nieste (3-0) együttesei ellen, mellyel jelezték a csapat szándékait. Bár volt egy 2-1-es vereség a Mainz ellen, a JSG Wepert 8-1-re kalapálták el, majd a Gottingent 4-2-re annak ellenére is, hogy Moutha-Sebtaoui megsérült a találkozón. A Schalke ellen elõbb 2-2-es döntetlent értek el, majd az Austria Vienna és a Hamburg ellen mindkétszer 4-2-re nyert a csapat.

A legjobb nyolcban a PSV Eindhoven következett, akiket Aidan Barlow, Angel Gomes, Indy Boonen és Nishan Burkhart góljaival 4-1-re vertek, mielõtt az elõdöntõben a Wolfsburgot Josh Bohui, George Tanner és Tahith Chong góljaival 3-1-re gyõzték volna le, hogy bejuthassanak a Hamburg elleni döntõbe, melyet vasárnap délután rendeztek meg.

A 2-2-es döntetlen után, ahol Bohui és Burkhart lõtték a United góljait, egy hosszú büntetõpárbaj következett, ahol csupán Barlow nem tudott betalálni a Vörös Ördögöktõl, mely szokatlanul hosszú volt a játékosok és a kapusok számára is, hiszen mindannyian többször is büntetõhöz állhattak. Végül Whelan másodjára védeni tudott, így a Vörös Ördögök 12-11-re megnyerték a büntetõpárbajt, és ezzel együtt a trófeát is.

A United tábor trófeát ünnepelhetett - Kieran McKenna irányítása alatt az elsõt -, a rendezõk pedig "gyõzelmet érdemlõ, történelmi tornagyõztesként" jellemezték a csapatot. Gratuláció a fiatal Vörös Ördögöknek!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!