U18: United 1-1 Everton

A Manchester United U18-as csapata 2017-es elsõ mérkõzésén nem tudott gyõzni az Everton ellen, Angel Gomes lenyûgözõ góljára a második félidõben válaszoltak a vendégek.


A Vörös Ördögök a második félidõ elején hatalmas esélyt puskáztak el elõnyük megduplázására, Gomes büntetõt hibázott, Ben Pierce kapus védte kísérletét, és ugyan a mérkõzés végül 1-1-es döntetlenre végzõdött, ugyanakkor nem tekinthetõ ez annyira rossz eredménynek annak tudatában, hogy milyen edzettségi szinten álltak a vendégek.

Az Everton januárban már két tétmérkõzést lejátszva érkezett az Aon Training Complexbe - a múlt hétvégi derbi vereség és Ifjúsági FA-kupa búcsújuk a Preston ellen idei két találkozójuk -, míg Kieran McKenna együttese nem játszott 11 ember elleni tétmeccset a december 17-ei, WBA elleni találkozó óta.

A United az elsõ félidõben sokkalta fittebben mozgott ellenfelénél, és érezhetõ volt a magabiztosság a játékukban, miután egy öt fõs csapatoknak rendezett minitornát nyertek meg Németországban a hónapban. A torna egyik hõse, Tahith Chong jelentette az egyik legnagyobb fenyegetést az Everton számára, ám sûrû ellenállásba ütközött.

A kékek balhátvédje, Luke Moore két olyan belépõt is elkövetett a korábbi Feyenoord játékos ellen, hogy az elsõ félidõben hosszasan ápolni kellett. Az elsõ után még hamar felépült, annyira gyorsan, hogy a másik szélrõl, balról el is tudott száguldani és be is tudott adni, mely megérdemelt volna egy szép befejezést, azonban sajnos tisztázni tudott az Everton védelme.

Az áttörést a 20. percben vezetett következõ támadás hozta meg, amikor az élénk DJ Buffonge vette le George Tanner bedobását, lefordult emberérõl, és a 16-os vonalánál álló Angel Gomeshez passzolt. A csapat tízesének még volt ideje, hogy helyet csináljon magának a lövéshez, átjátszotta jobb lábára a labdát és a léc segítségével védhetetlen gólt akasztott a vendégek kapujába. (A gólt ide kattintva megtekinthetõ.) Ez volt Gomes szezonbeli 10. bajnoki gólja és vitathatatlanul a legszebb.

A United mesés vezetõ találatának elõkészítõje alig fél óra játék után gondolt egyet, egymaga megindult a kezdõkörbõl, majd szólója végén lövése egy vendég védõrõl mellé pattant, az Everton kapusa megkönnyebbülten nézhette végig, amint a jobb kapufánál elhagyta a játékteret a labda.

Miután egy ideig küzdött, Chongnak a 34. percben le kellett jönnie a pályáról, a helyét Aidan Barlow vette át. A csere nem zavarta meg a hazaiak játékát, sõt a Vörös Ördögök majdnem megduplázták elõnyüket, a középcsatár Josh Bohui fejelt fölé Tanner jobb oldali beadását követõen.

A másik végen az Everton szélsõje, Danny Bramall adott középre, ahol az érkezõ csapattárs kapásból lõtt fölé.

Barlow lõtt kapura, Pierce azonban hárítani tudott. Majd a félidõ vége elõtt az Everton pontrúgásai szerencsére a középhátvéd Lee O'Connort és Tyrell Warrent találták meg.

A kékek a második félidõ kezdetén szinte azonnal egyenlítettek, egy nagyszerû beadás találta meg Fraser Hornbyt az ötösön belül, azonban a tízes átvétele nem a legjobban sikerült, így Alex Fojtícek be tudta gyûjteni a játékszert a rövidnél.

A Vörös Ördögök elõtt hatalmas lehetõség adódott az elõny növelésére, Pierce kapus szabálytalankodott Josh Bohuival szemben a tizenhatoson belül, azonban a sárga lapot kapó játékos nevetett utoljára, bal keze felé vetõdve kivédte Gomes büntetõjét az 52. percben.

A kékek növelték az általános meccstempót, Bramall nagyon sokat futott a haziak védelmével. Alex Denny passzolt középen a felfutó Charlie Ballnak, O'Connort becsapva pedig Fojtícek mellett a kapuba csavart. A 68. percben szerzett találat végül elégnek bizonyult a döntetlenhez annak ellenére, hogy a Unitedbe csereként beálló Zak Dearnley pár remek beadást is magáénak tudhatott a maradék idõben.

Az Everton nehezen elért egy pontja majdnem nullázódott a hosszabbításban, Kenyon adott be a bal szélrõl, azonban Buffonge kapáslövését nem tudta kapura húzni, így végül mindkét csapatnak be kellett érnie egy ponttal.


U18 Premier League | Aon Training Complex | Gólszerzõk: Gomes 20; Ball 68
 

United: Fojtíèek; Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon; Whelan, Buffonge; Chong (Barlow 34), Gomes, Boonen (Dearnley 69); Bohui (Burkart 78). Nem használt cserék: M. Johnstone, Hamilton. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!