U18: Sunderland 2-5 Manchester United

A Manchester United U18-as csapata a naptári évben elsõ gyõzelmét aratta, a Sunderland otthonában tudtak gyõzni 5-2 arányban úgy, hogy a csapat minden gólját más-más játékos szerezte.


Kieran McKenna együttese abban a reményben lépett pályára, hogy ismét vissza tudnak szállni a bajnoki versenyfutásba, miután hét nappal ezelõtt kissé leszakadtak a többi kihívótól, és kétség sem férhet hozzá, hogy remekül teljesítették ezt a feladatukat az Academy of Light edzõkomplexumban.

Fontos diadal volt ez az ifjonc Vörös Ördögöknek, miután a Liverpool beelõzte a csapatot Newcastle elleni 1-0-s gyõzelme után, a City pedig továbbra is magabiztosan tartja vezetõ pozícióját magabiztos, 5-2-es, Wolverhampton felett aratott sikerüket követõen.

Az együttes 11 mérkõzés óta veretlen, mely nagy önbizalmat adott a srácoknak. A Sunderland idei 9 hazai mérkõzésén csak 2 alkalommal tudta elkerülni a vereséget, míg a United utazásai során csupán három alkalommal kapott ki. Azonban biztosra semmit sem vehetünk a futballban és ezt a mérkõzés elsõ pár perce bizonyította is.

A Sunderland a tabellán (utolsó helyezett a csapat - a szerk.) elfoglalt pozícióját alaposan meghazudtolta, és a mérkõzés elején könnyen gólokat is ünnepelhetett volna a hazai együttes. Végül azonban a United viszonylag hamar belerázódott az összecsapásba és õk is jegyezhették a mérkõzés elsõ találatát. A 19. percben Nishan Burkhart készített elõ Joshua Bohuinak, aki közelrõl betalálva megszerezte a vezetést.

A Fekete Macskák válaszára nem kellett sokat várni, hét perccel a United gólját követõen Benji Kimpioka egalizált. A mérkõzés ezen szakaszában nem volt tapasztalható akkora iram, helyzetek sem alakultak ki, de tíz perccel a félidõ vége elõtt ismét vendég vezetést láthattak a kilátogatók. Aidan Barlow szabadrúgása jól pattant meg a sorfalon, így a hosszúban kötött ki.

Az elsõ félidõ alapján még nem volt teljesen tiszta, melyik együttes fogja nyerni a párharcot, azonban a második játékrész elsõ hat perce egyértelmû választ adott a kérdésre. Elõbb Nishan Burkhart lõtt gólt egy átlövésbõl, majd Ethan Hamilton az egész védelmet lefutva gurított a hosszú alsóba, 4-1-re módosítva ezzel a Vörös Ördögök vezetését.

McKenna beállította a csapatba Tom Sangot és Zachary Dearnley-t a 64. percben és a dupla csere három perccel késõbb remek pillanatokat élhetett meg. Sang a jobb szélen megindulva remekül ívelt át Dearnley-nek, aki a bal szélrõl a tizenhatosra betörve eltekerte a labdát a hosszú alsóba, megszerezve ezzel csapata ötödik gólját.

A Sunderland védõje, Jacob Young a mérkõzés végén még gólt tudott fejelni, de a Vörös Ördögök kézben tudták tartani a találkozót és három nagyon fontos pontot gyûjtöttek be.

A mérkõzés góljai ide kattintva megtekinthetõek.


U18 Premier League | Academy of Light | Gólszerzõk: Bohui 19, Barlow 35, Burkart 48, Hamilton 50, Dearnley 67; Kimpioka 26, Young 85

United: Fojtíèek; Tanner, Barrett, O’Connor, Spratt; Whelan (Sang 64), Hamilton (Ercolani 70); Boonen, Barlow, Bohui; Burkart (Dearnley 64). Nem használt cserék: M. Johnstone, Gomes.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!