U18: United 3-0 Wolverhampton

A Manchester United jó formában lévõ U18-as csapata már 13 mérkõzés óta veretlen, miután 3-0-s gyõzelmet arattak a fegyelmezetten játszó Wolverhampton ellen.


Angel Gomes, Joshua Bohui és Zak Dearnley szerezték a Vörös Ördögök góljait, melyek mind a második félidõben estek a Premier League North nagyon szoros mérkõzésén, a hazaiak türelme pedig végül kifizetõdött, hiszen a jól szervezett vendégeket végül három gólos különbséggel gyõzték le.

A mérkõzés korai szakaszában - melyet meglepõen napos, meleg idõben játszottak az Aon Training Complexben - elég kiélezett harc folyt, miután mindkét csapat kaput eltaláló lövéseket jegyezhetett. Indy Boonen ígéretes lövése a 24. percben fölé szállt Gomes jó elõrejátékát követõen, majd Josh Hesson egy távolról leadott lövéssel talált kapufát.

A United harcias középpályása, Ethan Hamilton pillanatokkal késõbb nagyon közel járt a vezetõ találat megszerzéséhez, lövése valahogy a jobb kapufáról a balra pattant, onnan pedig a hálóõr legnagyobb szerencséjére éppen a kezében kötött ki. A bíró, mivel ezen a szinten nem alkalmazzák a gólbíró-technológiát, úgy döntött, a labda nem jutott túl a gólvonalon.

A United az elsõ félidõbõl önbizalmat merített, és a fiatal Vörös Ördögök a fordulás után szinte azonnal megszerezhették volna a vezetést, miután Hamilton tette ki nagyon szépen a szélre Boonennek, aki a bal szélen elõre tört, alacsonyan szálló lövése pedig épphogy csak elzúgott a hosszú kapufánál.

Kieran McKenna együttese - akiket a ifjabb Jimmy Murphy, Sir Matt Busby egykori ikonikus menedzser asszisztensének fia is figyelemmel követte az oldalvonal mellõl - azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a második félidõ kezdetétõl, a játékmester Gomes pedig az 54. percben hatalmas védésre késztette Rory Brown kapust, közvetlenül azt megelõzõen, hogy Bohui éles szögbõl leadott jobb lábas lövése elkerülte volna a kaput.

Lee O'Connor kapott sárga lapot a 60. percben, a szabadrúgásból pedig a Wolves fiatalja, Elliot Watt próbálkozhatott, a lövés azonban mellé szállt. A pálya másik végén Bohui újabb remek védésre késztette az ellenfél kapusát közelrõl leadott lövése után.

A United megérdemelten szerezte meg a vezetést a 65. percben Gomes-nek köszönhetõen, a Wolves térfelének kezdetén a bal szélen kapott labdát, majd a tizenhatosra betörve a jobb alsó sarokba tekert. Ez volt a 11. gólja a fiatal játékos figyelemreméltó szezonjában.

A 86. percben a hazaiak megduplázták elõnyüket, a csereként beálló Dearnley szerzett meg egy lepattanót a Wolves büntetõterületén belül, majd Bohuinak passzolt, aki értékesítette a lehetõséget.

A gólpasszt követõen Dearnley maga is bevette az ellenfél kapuját, a ráadás 4. percében egy kiváló kapáslövés után lõtt gólt, így az U18-as csapat magabiztosan nyerte mérkõzését az Aon Training Complexben.


U18 Premier League | Aon Training Complex | Gólszerzõk: Gomes 65, Bohui 86, Dearnley 90+4

United: Fojticek, Tanner, Kenyon, Dunne, O'Connor, Whelan, Boonen, Hamilton, Burkart, Gomes, Bohui. 
Csereként pályára lépõ játékosok: Dearnley, Barlow, Sang
Nem használt cserék: Barret, Johnstone. 
Sárga lap: O’Connor


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!