U18: Blackburn Rovers 3-2 United

A Manchester United együttesei közül elsõként az U18-as csapat utazott ezen a hétvégén a Blackburn Rovers együtteséhez, és annak ellenére szenvedtek vereséget az öt gólos thriller során, hogy 2-0-ra is vezettek már.


A vendégek már úgy tûnt, hogy egy nehezen kiharcolt gyõzelmet tudhatnak magukének Ethan Hamilton és Aidan Barlow második félidei találatainak köszönhetõen, azonban a Rovers egy megdöbbentõ fordulatot vitt a mérkõzésbe, és három, a mérkõzés utolsó szakaszaiban szerzett góllal megfordították a találkozót, ezzel a Vörös Ördögök szeptember közepe óta elsõ vereségüket szenvedték el.

Ez volt a United utolsó elõtti meccse az U18-as Premier League regionális csoportmérkõzései során, miután mindkét osztály csapatai egy csoportba kerülnek majd a bajnokság végsõ szakaszában. Az északi csoport jelenlegi második helyezettje, Kieran McKenna együttese már garantálta helyét a végsõ szakasz legjobb csapatai között, ahonnan az idei bajnokcsapat kiléte is kiderül majd.

A Blackburn is biztosította helyét e csoportban, mely igen erõsnek ígérkezik, de ehhez már hozzászoktak a Rovers brockhalli edzõkomplexumban. Lancashire ezen szegletében a meleg fogadtatás pár kemény belépõvel is jár, melyeket a korai percekben el is szenvedtek a vendégek, akikben joggal vetülhetett fel a kérdés, vajon milyen mérkõzés is van kibontakozóban.

A hazaiak a kilencedik percben majdnem vezetést szereztek, amikor a korábbi junior United játékos, Lewis Thompson, aki tavaly nyáron csatlakozott a Rovers-hez, szúrós lövése után a kapufát találta el. A Blackburn a mérkõzés korai szakaszában kisajátította magának a labdát, és õk is próbálkoztak többször, ezúttal Frank Jones eresztett meg lövést, ami szintén eltalálta Alex Fojtíèek kapujának fáját.

A United lassan beleszokott a mérkõzés ritmusába és valószínûleg magukénak tudhatták a félidõ legnagyobb gólszerzési lehetõségét. Joshua Bohui elé került a játékszer, aki a Rovers büntetõterületén belül remek lehetõséget kapott ezzel arra, hogy egy jól irányzott lövést adjon le Ben Ascroft kapujára, azonban a hálóõr hatalmasat hárított.

Az elsõ félidõben kisebb zápor vonult át a játéktéren, a félidõ végét jelzõ sípszót pedig már napsütés kísérte, miközben egyik csapat sem tudta megtörni a gólcsendet.

 

 

 


A fordulás után a United labdabirtoklásban ellenfele fölé nõtt, Barlow pedig majdnem megszerezte a vezetést, melyet végül az 53. percben Hamilton tett meg. Bõ 27 méterrõl leadott lövése vágódott Ascroft kapujának felsõ sarkába.

A Vörös Ördögök úgy tûnt ezen a napon is három ponttal gazdagodnak, miután Hamilton is életerõs lövéssel vette be a hazai kaput, azonban ettõl a pillanattól a mérkõzés kicsúszott a két gólos elõnyt szerzõ United kezébõl, a hazaiak egy nyolc perces periódus során háromszor is be tudtak találni.

Lewis Thompson jegyezte az elsõ Rovers gólt, majd Alex Curran tudott egyenlíteni közelrõl. Tíz perccel a rendes játékidõ vége elõtt Brad Lynch-nek köszönhetõen megfordították a meccset, Jake Kenyon kezezéséért kapott büntetõbõl találtak be. Jake a szabálytalanság miatt piroslapot kapott.

A United természetesen ettõl jobb eredményben reménykedik vasárnap délután, amikor a felnõtt csapat ötödik fordulós FA-kupa mérkõzésre utazik a Rovershez.


U18 Premier League | Brockhall | Gólszerzõk: Thompson 72, Curran 77, Lynch tizenegyes 80; Hamilton 53, Barlow 68

United: Fojtíèek; Tanner, Dunne, O’Connor, Kenyon; Boonen (Spratt 82), Whelan, Hamilton (Sang 59), Bohui; Barlow; Burkart. Nem használt cserék: Thompson (kapus), Ercolani, Makela.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!