U18: Stoke 0-2 United

Joshua Bohui és DJ Buffonge második félidõben szerzett góljaival a csapat bajnoki idényét gyõzelemmel fejezte be a Stoke City otthonában és az U18-as Premier League északi régiójának tabelláján a második helyet szerezték meg ezzel.


A United játékosai a 22 mérkõzésbõl álló bajnoki szezon utolsó mérkõzésére abban a tudatban készülhettek, hogy az eredménytõl függetlenül már továbbjutottak a második szakaszba, ahonnan majd az U18-as Premier League bajnokának kiléte is kiderül.

A kékben játszó United az elsõ percekben védekezésre kényszerült, miután a Stoke gyors gólt próbált szerezni, Kieran McKenna együttese azonban nyugodtan játszott, Ethan Hamilton és Indy Boonen lövései után pedig a vezetés megszerzéséhez is közel jártak.

A 18. percben nagy lehetõség adódott a vezetés megszerzésére, a Stoke védõje, Andrew Cherdieu buktatta Buffonge-t a tizenhatoson belül. A születésnapos Bohui állhatott oda elvégezni a megítélt tizenegyest, azonban az alsóba tartó, erõs lövését Mitchell Allen nagyot vetõdve, látványos módon hárította.

A szünetre 0-0-s állással vonultak a felek, a United pedig számos lehetõséget ki tudott dolgozni az elsõ negyvenöt percben. Allen, a Stoke hálóõre egyértelmûen több feladattal kellett, hogy megbirkózzon ez idõ alatt, és ha kicsit pontosabb a csapat, gólokkal vonulhattak volna pihenõre.

A második félidõbõl még egy perc sem telt el, a United végre gólt jegyezhetett - Bohui jobb lábas lövése centikkel a kapufa mellett vágódott a hálóba. Az 59. percben Boonen szabadrúgása a keresztlécen csattant, közel járt az együttes az elõny megduplázásához.

Három perccel késõbb a hazai csapat elõtt egyenlítési lehetõség adódott, Scott Warát akadályozta Max Johnstone kapus a büntetõterületen belül. A csatár Jordan Greenidge vállalta a büntetõt, azonban sikerült fölé bombáznia tizenegyesét.

A 89. percben biztosította gyõzelmét és bajnoki második helyezését a vendég csapat, Buffonge vette be Allen kapuját.

A Vörös Ördögök most a második szakaszba lépnek majd, mely a következõ hétvégén kezdõdik el, az ellenfelek a Manchester City, a Liverpool, a Blackburn, akik az északi csoportból kerültek ki, mellettük a Chelsea, az Arsenal, a Reading és a West Ham United vagy a Fulham lesz a csoport tagja a déli együttesekbõl.

Nagyon ígéretes és izgalmas csúcspontja ez a szezonnak, ahol a klubok a bajnoki címre törnek majd, a United pedig 7 mérkõzésébõl 4 alkalommal is otthon játszhat majd.


U18 Premier League | Clayton Wood | Gólszerzõk: Bohui 46, Buffonge 81

United: M. Johnstone; Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon (Spratt 83); Hamilton, Whelan; Boonen (Barrett 83), Buffonge, Bohui (Sang 70); Burkart. Nem használt cserék: Dunne, Ercolani.  

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!