U18: City 2-2 United

A Manchester United városi riválisával 2-2-es döntetlent játszott az U18-as Premier League rájátszás szakaszában.


Rendkívül szórakoztató és kiegyensúlyozott mérkõzést játszottak a felek egészen a végsõ sípszóig. Az idõjárás nem volt épp kedvezõ, hideg, csípõs volt az idõjárás a mérkõzés alatt. A találkozóra kilátogatóknak is igencsak kellemetlen reggel volt ez, azonban a 'mini derbi' kárpótolta õket.

A United vörös mezben, fekete nadrágban lépett pályára, míg a City szokásos kék szerelésében futballozott. A hazaiaknak ez volt ebben a szakaszban az elsõ találkozójuk, míg a United már túl van egy Liverpool elleni 2-2-es mérkõzésen.

A Vörös Ördögök számára jól kezdõdött a mérkõzés, a 25. percben Angel Gomes tört be a City tizenhatosára és Aro Muric mellett a kapuba lõtte a játékszert. A találatot nyugodtan kijelenthetõ, a mérkõzés irama hozta meg, hiszen mindkét csapat gólratörõen játszott, Zachary Dearnley már Gomes elõtt betalált, azonban szerencsétlenségére a bíró szabálytalanságot vélt felfedezni az akció során, így érvénytelenítette a találatot.

Hat perccel Gomes találata után a City egyenlített a csatár Nmecha révén, kis örömre adva okot a bõrig ázott hazai drukkereknek.

Nmecha a második félidõ elején majdnem megszerezte a vezetést is csapata számára, miközben az iram cseppet sem hagyott alább. Ehelyett azonban a United került ismét elõnybe az 57. percben egy igencsak bizarr góllal.

A kissé csúszós gyepen Coveney egy kicsit hosszan kapta kapusától a labdát, becsúszva próbált menteni a letámadó United játékos elõl, azonban annyira erõteljesen sikerült a felszabadító mozdulata 18 méterre kapujuktól, hogy a kint álló Muric felett pont a hálóba sikerült lõnie a labdát becsúszó mentését követõen. Nem mindennapi öngól volt ez.

A United tartotta elõnyét, azonban 12 perccel a mérkõzés vége elõtt Nmecha, aki sok gondot okozott a csapat védelmének, ismét egyenlíteni tudott. Luke Bolton jobb oldali beadását követõen pofozta be a labdát közelrõl. Továbbra is futószalagon jöttek a helyzetek mindkét oldalon, Muricnak a City kapujában és a United kapujában a Leeds Unitedtõl nem rég megszerzett Theo Richardsonnak is akadt dolga bõven.

Ethan Hamilton, Aidan Barlow, Joshua Bohui és Indy Boonen is próbálkoztak, a túloldalon pedig a végig fenyegetést jelentõ Nmecha késztette hatalmas védésekre Richardsont. A fiatal kapus remekül helytállt, pár remek védést bemutatva, különösen a mérkõzés végén, amikor mindkét fél a gyõztes találatra hajtott.

Végül egyik csapat sem tudott már újabb gólt szerezni, így igazságos, 2-2-es döntetlen született egy akciódús 90 percet követõen.


U18 Premier League Merit Csoport | Etihad Campus | Gólszerzõk: Gomes 25, Coveney öngól 57; Nmecha 31, 69

United: Richardson, Tanner, Warren, Whelan, Hamilton; Boonen, Barlow, McIntosh-Buffonge, Dearnley (Sang 87); Gomes (Spratt 65); Bohui. Nem használt cserék: Dunne, Johnstone, Ercolani.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!