U18: Chelsea 4-3 United

A Manchester United ellen egyik legnehezebb mérkõzését vívta a Chelsea idén, a vendégek azonban sajnos pont nélkül távoztak a végül 4-3-as vereséget követõen.


A tabellát vezetõ Chelsea együttesét folyamatosan nyomás alatt tartotta Kieran McKenna együttese és háromszor is betalált a szezon során sziklaszilárd védelemnek, azonban ez végül semmit sem ért.

A napsütötte Cobhamban a United szerezte meg a vezetést, a 9. percben Angel Gomes indította a szélen Joshua Bohuit, aki beadta, átadását egy hazai védõ mentési kísérlete ellenére pont Hamiltonhoz juttatta, a középpályás bal lábas lövése pedig megpattanva a bal felsõ sarokban kötött ki.

A déli csoportot 11 ponttal az Arsenal elõtt megnyerõ Chelsea nem ahhoz van szokva, hogy nem az õ kezükben van az irányítás, azonban a hozzájuk látogató északiaktól kissé kellemetlenül érezték magukat. Nem tartott ez azonban sokáig, Jody Morris csapata öt perc alatt megfordította a találkozó állását, semmissé téve ezzel a United vezetõ gólját.

Martell Taylor-Crossdale tört be a tizenhatoson belülre, Lee O'Connor próbálta szerelni, azonban így is lövést tudott leadni Theo Richardson kapujára, aki már verve volt, a léc azonban kisegítette. A játékszer visszapattant Juan Castillo elé, az Ajax akadémiájának korábbi neveltje pedig bevágta a hosszúba a labdát, ezzel 1-1 a 22. percben.

Taylor-Crossdale sebessége gondot okozott a csapatnak, O'Connor és George Tanner között tört be a tizenhatosra, az érkezõ Richardson pedig szabálytalankodott ellene. A piros lap a bíró zsebében maradt, így Richardsonnak lehetõsége volt jóvá tennie hibáját, Conor Gallagher azonban laposan és erõsen a bal alsóba lõtte a büntetõt, megszerezve ezzel a vezetést a hazaiaknak.

Richardson egy remek védést mutatott be Taylor-Crossdale sistergõs lövése után, azt követõen, hogy a Chelsea játékosai megforgatták a hazai védõket. Pillanatokkal késõbb ismét hatalmas hárítást láthatott a közönség Richardsonról, Callum Hudson-Odoi kapott túl sok területet a tizenhatoson belül, egy-az-egyben vihette a labdát a vendég kapusra.

A United játékmesterét, Angel Gomest DJ Buffonge váltotta a félidõben, a Chelsea pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, ismét hatalmas védésre késztették Richardsont, aki Gallagher távoli bombája után hárított nagyot. A Vörös Ördögök válaszul nyomás alá helyezték a hazai védelmet, mely végül ki is fizetõdött.

A manchesteriek rövid szabadrúgást hajtottak végre a védelemben, O'Connor elõre tört, majd a Chelsea játékosok sûrûjében operált egy 25 méteres passzal. Josh Bohui gyorsult fel a passzra, átvételével helyzetbe is hozta magát, majd rutinos megoldással vette be Jamie Cumming kapuját, ezzel 2-2 az állás.

Richardson pont egy óra elteltével Taylor-Crossdale próbálkozását hárította, miután a hazaiak ismét próbáltak vezetést szerezni. A kékek be is tudtak találni, Kenyon buktatta George McEachrant a büntetõterületen belül, Gallagher elvállalta a tizenegyest, a jobb felsõ sarokba lõtte a labdát, így ismét a hazaiaknál volt az elõny.

Taylor-Crossdale próbálkozott sokadjára, a 76. percben pár Vörös Ördög között betörve lõtt mellé, azonban Richardson is rajta volt a kísérleten.

A United meg is büntette ellenfelét a kihagyott helyzetért, a csapatkapitány Tyrell Warren emelkedett magasba, megnyerte légipárharcát egy szögletet követõen, Boonenhez fejelt, aki Burkhartnak hagyta, õ pedig védhetetlen gólt lõtt Cumming hálójába.

81. percben jártunk, az állás 3-3 volt, és talán úgy tûnt, a United eleget tett azért, hogy sorozatban harmadik döntetlenjét is elérje a bajnokság rájátszás szakaszában, miután a City és a Liverpool ellen is szórakoztató, 2-2-es döntetleneket játszott.

Azonban a Chelsea csapata, akik sorozatban hatodjára játszanak Ifjúsági FA-kupa döntõt, továbbra is veszélyesen játszottak, és a tíz perces ráadás ötödik percében Castillo beadását követõen McEachran közelrõl megszerezte a gyõztes találatot.

Nincs is rosszabb a ráadás perceiben kikapni, azonban Kieran McKenna együttese büszke lehet teljesítményére, még ha ez most egy pontot sem ért a csapatnak.


U18 Premier League Merit Csoport | Cobham Training Ground | Gólszerzõk: Hamilton 9, Bohui 52, Burkart 81; Castillo 22, Gallagher 27, 64 (mindkettõ büntetõ), McEachran 90+5

United: Richardson; Tanner, Warren, O'Connor, Kenyon; Whelan, Hamilton (Spratt 88); Boonen, Gomes (Buffonge 46), Dearnley; Bohui (Burkart 73). Nem használt cserék: Fojticek, Ercolani.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!