U18: United 2-1 West Ham

Aidan Barlow és Zachary Dearnley góljaival a Manchester United szórakoztató mérkõzésen 2-1-es gyõzelmet aratott a Cliffen londoni ellenfele ellen.


A West Ham a második félidõben ugyan szépíteni tudott, a United megõrizte elõnyét, és begyûjtötte a pontokat egy igazán élénk, szórakoztató találkozón, ahol mindkét fél gólratörõen futballozott.

Napos délutánon csaptak össze a felek Salfordban, ugyan itt-ott felbukkantak kisebb felhõk, azonban ez egy pillanatig sem árnyékolta a hazaiak Kalapácsosok elleni teljesítményét, a pálya is remek állapotban volt.

A Cliffen pályára lépni csakis inspirálólag hathat a fiatal játékosokra, és ez mindkét csapatra igaz, tekintve, hogy a Lower Broughton úton található létesítményhez milyen csodás történelem kapcsolódik. A United edzõközpontja volt a létesítmény 1938-tól egészen 1999-ig, így itt edzettek Sir Matt Busby bébijei, és Sir Alex Ferguson trófeát trófeára halmozó együttesei közül is sok edzett itt.

A Kalapácsosok is jól kezdtek, és üdén játszottak annak ellenére, hogy Londonból hosszú utat tettek meg a mérkõzés elõtt. Joe Powell lövése után kellett Alex Fojtíceknek védenie az elsõ percben egy lapos lövést követõen, majd pillanatokkal késõbb Jahmal Hector-Ingram hagyott ki hatalmas helyzetet.

Noha a vendégek voltak, akik korán veszélyeztettek, a United szerzett vezetést a 8. percben, Josh Bohui cselezte le magát az alapvonalig, majd passzával Barlowot találta meg, aki remekül helyezett lövésével elõnyhöz juttatta csapatát. Barlow a gólja után közel járt újabb találatok megszerzéséhez és Nishan Burkhart elõtt is jó esély adódott a gólszerzésre.

Nem volt egyirányú a mérkõzés, de a West Hamnek nem volt szerencséje, amikor lehetõséghez jutottak, hogy bevegyék Fojtícek kapuját. A félidõ vége elõtt öt perccel a United megduplázta elõnyét, Dearnley kapott a szélen remek labdát, az alapvonalig futott vele, és amikor mindenki beadásra számított, Zachary nagyon éles szögbõl kilõtte a hosszú alsót.

Hector-Ingram a második félidõ kezdete után betört a United tizenhatosára, Fojtícek remek hárítással azonban megakadályozta a gólszerzésben. Két perccel késõbb ismét sokat köszönhettek a hazaiak kapusuknak, Korrey Henry próbálkozott, aki a West Ham aznap egyik legjobban teljesítõ játékosa volt.

A Kalapácsosok visszajöttek a meccsbe a 69. percben, amikor Fojtícek szabálytalankodott Hector-Ingrammal szemben, és ezáltal büntetõhöz jutottak. Anthony Scully állt a labda mögé, és magabiztosan vágta be a tizenegyest. Tíz perccel késõbb a vendégekhez csereként beálló Bernardo Costa Da Rosa próbálkozott, azonban célt tévesztett. 

Komolyabb helyzet már nem alakult ki a mérkõzésen, a United elsõ gyõzelmét aratta az elit csoportban két döntetlen és egy vereség után.


MANCHESTER UNITED 2 (Barlow 8, Dearnley 40)
WEST HAM UNITED 1 (Scully tiz. 69)



UNITED: Fojtíèek; Tanner, Warren, Sang, Kenyon (Spratt 87); Hamilton, Whelan; Dearnley (Diedrick-Roberts 83), Barlow, Bohui; Burkart (Makela 62). Nem használt cserék: Dunne, Johnstone.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!