Rashford: Ibra pótolhatatlan

A 19 éves saját nevelésû csatár dicséret cunamival halmozta el Zlatan Ibrahimovicot, miután kiderült, elképzelhetõ, hogy csapattársa napjai meg vannak számlálva az Old Traffordon.


A 35 éves csatársztár egészen biztosan nem állhat már José Mourinho rendelkezésére ebben a szezonban, miután súlyos térdsérülést szenvedett az Anderlecht elleni Európa-liga negyeddöntõ visszavágóján, emellett pedig jelenleg érvényes szerzõdése is lejár Manchesterben.

 

Ibrahimovic, aki elsõ angliai szezonjában 28 gólt szerzett tétmérkõzésen, jövõje kapcsán folyamatosak a találgatások, legtöbbször az amerikai bajnokságot, az MLS-t emlegetve, Rashford szerint a svéd azonban pótolhatatlan lenne csapata számára.

 

„Az elkövetkezendõ években látjuk majd ennek a hozadékát” – kezdte a The Telegraph-nak.

 

„Pótolhatatlan mindaz, amit tanulhattam tõle.”

 

„Különösen a fiatal játékosokra gyakorolt hatása fantasztikus. Azt akarjuk, hogy mindez folytatódjon, mert általa jobb játékosokká válhatunk.”

 

„Most, amikor jobbra, vagy balra húzódok ki, már másként látom a dolgokat, mint ahogyan az elõzõ szezonban azt elképzeltem. Ezek olyan dolgok, amik nincsenek meg bennem zsigerbõl. Nem érzem magamat kényelmetlenül szélsõként, de amikor valami mást kell csinálnod, mint amit megszoktál, akkor ahhoz idõ kell, míg megszokod. Számomra a fejlõdés nagyszerûen alakul az utóbbi idõben.”

 

„A következõ szezonra szerintem a legtöbb elõforduló helyzeten már át fogok esni.”

 

Rashford, aki kisebb gólínségben szenvedett a kapu elõtt, amíg a Sunderland ellen szerzett gólja sorozatban öt mérkõzésén szerzett három gólt nem eredményezett, hiszi, szélsõként betöltött pozíciója lehetõvé fogja számára tenni, hogy a futball világának legkiválóbb nagyságainak nyomába eredjen.

 

 

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Neymar is szélrõl vált középcsatárrá, a 19 éves Rashford pedig szeretné megvalósítani mindazt, amit megtanult, hogy a jövõben trófeákig vezethesse a Unitedet.

 

„Ha most megnézzük a csatárokat a világban, szerintem csak kettõ-három olyan van, akik igazi 9-esek – Harry Kane, Robert Lewandowski, Luis Suarez” – tette hozzá.

 

„Sergio Agüero? Õt mélyebben, 10-esként is lehet játszatni.”

 

„A csatárok esetében elvárt képességek már mások, mint voltak régebben. Ha megnézem a mi felnõtt csapatunkat, és olyan játékosok alkotják a keretet, akik 15-20 trófeát nyertek már pályafutásuk során, akkor csak is azon lehetek, hogy megpróbáljak megfelelni az ezzel együtt járó elvárásoknak és elérjem mindazt, amit õk is.”


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!