Mourinho óvatos védõpárosát kritizálja

José Mourinho ismételten kritikával illette Phil Jonest és Chris Smallingot, amiért "óvatosak" sérülésbõl való felépülésükkel, ám elmondása szerint ettõl függetlenül a duónak van jövõje az Old Traffordon.


Smalling térd-, Jones pedig lábfej sérülés miatt kihagyni kényszerült a Manchester United legutóbbi hét mérkõzését, vasárnap Mourinho pedig arra sarkallta õket, legyenek "bátrak" és kapják össze magukat csütörtökre, a Manchester City elleni városi derbire.

 

Azonban a páros egyik tagjának se sikerült idõre olyan állapotba kerülnie, hogy játékra jelentkezhessenek, így valószínûleg Eric Bailly mellett ismételten Daley Blind lép majd pályára kezdõként a Vörös Ördögök védelmének tengelyében.

 

Egész õsszel élénk beszédtémát szolgáltatott, hogy Mourinho hazájából, a Benficából szerzõdtetné a svéd Victor Lindeloföt, Jones és Smalling hosszabb felépülési ideje kapcsán nyilvánosságra hozott frusztrációja pedig azt eredményezte, hogy a sajtóban elkezdték megkérdõjelezni jövõjüket, és a nyáron egyikük, vagy akár mindkettejük helyett új ember érkezését vizionálták a védelembe. 

 

 

Amikor arról kérdezték, az angol válogatott párosnak van-e jövõje Manchesterben, és így a következõ szezonban is a kezei alatt játszhatnak-e, Mourinho így felelt:

"Természetesen van. De azt remélem, hogy már ebben a szezonban is játszhatnak."

 

"Ez nem csak róluk szól. Az az õket körülvevõ filozófiáról és mentalitásról is árulkodik. Óvatosság. Óvatosság. Óvatosság. Nagyon óvatos a hozzáállásuk."

 

"Ez egy jellemzõ, a munkafilozófiájuk. Ennyirõl van szó."

 

Amikor azzal kapcsolatban kérdezték, manapság mennyire elvárható, hogy játékosai esetében minél kevesebb ideig fordulhasson elõ az, hogy nem bevethetõek, így felelt:

"Professzionális játékosoknál, a legmagasabb szinten? Nagyon is!"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!