U18: Reading 2-5 United

A Manchester United U18-as csapata a Reading otthonában aratott 5-2-es sikert.


A Vörös Ördögök Callum Gribbin góljának köszönhetõen elõnnyel vonulhattak szünetre, majd a fordulást követõen négy gólt szereztek egy nagyon pörgõs, eseménydús második félidõ során.

A Reading ezt a mérkõzést az elit csoport harmadik helyén kezdte meg, miután négy mérkõzés alatt hét pontot gyûjtött be, a United pedig egy pozícióval lejjebb helyezkedett, szintén négy találkozó utáni öt pontjával. Mindkét csapat megnyerte elõzõ hazai találkozóját, a Reading a Liverpoolt gyõzte le 2-1-re, míg a United ugyanilyen arányban múlta felül a West Ham-et a Cliffen.

Mindkét csapat élénken kezdte a találkozót, az elsõ öt percben mindkét kapu veszélyben forgott. Gribbin nem sokkal, de mellé lõtt távolról, míg a Reading játékosa, Jazz Wallace hasonlóan keveset tévedett lövésével.

Gribbin nagyon élvezte a játékot a középpályán, és a 26. percben a tizenhatosról megeresztett lapos lövése utat talált a hálóba, ezzel megszerezve csapatának a vezetést.

Az együttesek ezt követõen is folytatták a támadójátékot, ennek eredményeképpen mindkét kapu igencsak veszélyben forgott. Nem volt túlságosan fizikális a meccs, azonban a játékvezetõ így is kiosztott négy lapot a félidõben, köztük a United játékosának, Joshua Bohuinak is.

A második félidõ elején gyorsan bekezdett a vendég együttes, Zachary Dearnley, Aidan Barlow és Jake Kenyon is közel jártak az elõny növeléséhez, de utóbbi lövésénél a kapus Liam Driscoll nagyot hárított.

Az 56. percben a United elõnye megduplázódott, a Reading védõje, Cameron Green szabálytalankodott Barlow-val szemben a büntetõterületen belül, a sértett pedig maga állt oda, és értékesítette a lehetõséget.

Tíz perccel a második gólt követõen ismét büntetõ következett, ezúttal azonban a Reading végezhette el azt, miután Max Dunne állította meg szabálytalanul Joe Wilsont. Wallace vállalta el a tizenegyest, amit hidegvérrel belõtt a Vörös Ördögök portásának, Theo Richardsonnak a kapujába.

Ethan Hamilton a 72. percben visszaállította a két gólos különbséget bal lábas lövésével, majd a mérkõzés vége elõtt 2 perccel a Reading ismét visszajött egy gólra Akin Odemayo góljának köszönhetõen, aki Jack Nolan kapufáról visszapattanó lövését pofozta be a kapuba.

Mindhiába a Reading egyenlítésbe vetett hite és reménye, a következõ percben már ismét vendég gól következett, Dearnley és Bohui szép összjátéka után Barlow talált kapuba. A United végül meggyõzõ sikerét további egy góllal megkoronázta, a három perces hosszabbítás végén Dearnley talált be a hálóba, kialakítva ezzel a végeredményt.


U18 Premier League Merit Csoport | Hogwood Park | Gólszerzõk: Wallace (büntetõ) 66, Odinayo 88; Gribbin 26, Barlow (büntetõ) 56, 89, Hamilton 72, Dearnley 90+3

United: Richardson; Tanner, Warren, Dunne, Kenyon; Whelan, Hamilton; Gribbin, Barlow, Dearnley; Bohui. Nem használ cserék: Barrett, Fojtíèek, Makela, Diedrick-Roberts

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!