Továbbra is élen a United akadémiája

A Manchester United méltán híres akadémiája továbbra is élen áll az angol klubok között, derült ki egy friss elemzésbõl.


A Press Association tanulmánya szerint a Vörös Ördögök akadémiájáról kikerült játékosok több mint kétszer annyi percet játszottak a Premier League tavalyi szezonjában, mint más klubok neveltjei.

 

Nicky Butt, az akadémia vezetõje számára újabb jó hír, hogy az utóbbi szezon során 10 nevelés került az elsõ csapat keretébe. Ez is jól mutatja, hogy jó irányba halad az akadémia.

 

"Ez nagyszerû jele annak, hogy jól alakulnak a dolgok nálunk" - nyilatkozta Butt pénteken a ManUtd.com-nak. "Meg lehet veregetni azok hátát, akik itt voltak és keményen dolgoztak az elmúlt 15-20 évben. Továbbra is így kell tennünk. Meg kell tartanunk ugyanazt a rendszert."

 

"Fontos, hogy fejlõdnünk kell és mindig elõre kell lépnünk. Sir Alex a legjobb volt abban, hogy soha nem állt le, nem kényelmesedett el. Ilyen morállal kell dolgozz, mindig a javulás érdekében kell gondolkozz!"

 

Az akadémia jól dokumentált sikerei ellenére Butt tudja, õ és kollégái nem fogják elragadtatni magukat és biztos abban, hogy a jelenlegi módszerek eredményeket hoznak a következõ években is.

 

"Nincsenek célok. Mi csak keményen kívánunk dolgozni továbbra is és az idõsebbek közül néhányat a lehetõ legközelebb vinni az elsõ csapathoz. A fiatalabbaknál lépcsõfokokról van szó, hogy A-ból lejussanak B-be és nem túl messze túl hamar."

 

"Nincs rohanás; néhányan még kissrácok - 14, 15 vagy 16 évesek. Jól dolgoznak, egy bizonyos úton járnak, de hosszú útról van szó, ez a legfontosabb. Ez egy tudomány, egy út, amit járunk és hisszük, hogy a legjobbak vagyunk benne. A hét elején kiadott tanulmány ezt csak alátámasztja, ami nagyszerû."

 

 

A tavalyi szezon utolsó bajnokiján - a Crystal Palace ellen - minden idõk legfiatalabb bajnoki kezdõje lépett pályára, hiszen a 11 játékos átlagéletkora 22 év és 284 nap volt.

 

Jose Mourinho négy játékosnak adott akkor elõször kezdõ szerepet, míg Angel Gomes a padról állt be, amivel a Premier League legfiatalabb játékosává vált.

 

"Bizalmat ad a játékosoknak az, ha látják, esélyt kapnak játékosok az elsõ csapatnál" - folytatta Butt. "Mindannyian kedveljük a sztárokat: Pogbákat, Zlatanokat, Lukakukat - imádjuk azokat, akik hozzánk igazolnak."

 

"Évek során láttunk ilyeneket: Cantona, Veron, Ferdinand, Keane - mindannyian rekordigazolások voltak. Rooney szintén. Szeretjük azokat a játékosokat, akik segítenek bajnokká válni, a világ legjobbjává válni, de nekünk szükségünk van olyanokra is, akik a rendszerünkön keresztül jönnek az elsõ csapathoz."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!