Jones-t eltiltotta az UEFA

Phil Jones két mérkõzésre szóló eltiltást kapott az UEFA irányító testületétõl, Daley Blindet pedig pénzbírsággal büntették.


A két játékos az Európa-liga döntõje után sértette meg a doppingszabályokat. Jones sértõ szavakat mondott a doppingellenõrnek azt követõen, hogy felkérték, vegyen részt egy doppingellenõrzésen a május 24-i finálé után.

 

A büntetés miatt a védõ nem léphet pályára a Real Madrid elleni UEFA Szuperkupa meccsen, valamint a Vörös Ördögök elsõ BL-csoportmeccsén. Emellett 5000 eurós pénzbüntetést is kiróttak rá. A holland Blind nem volt hajlandó részt venni a vizsgálaton, hiszen szeretett volna csapattársaival ünnepelni. Ezért õt is 5000 euróra büntették.

 

 

Azonban le kell szögezni, nincs arra utaló jel, hogy bármelyik játékos doppingolt volna.

 

Közben a Unitedet is megbüntette a bizottság, a klub 10000 eurós pénzbírságot kapott a szabályok megsértése végett.

 

A klub tisztában van az UEFA döntésével és három napja van a fellebbezésre. Egyelõre nem jelezték az európai szövetség felé, hogy kívánnak-e élni a fellebbezés jogával.

 

Az UEFA a következõ közleményt jelentette meg honlapján:

 

"A klubot [Unitedet] doppingellenõrzési eljárással kapcsolatban megvádolták az UEFA doppingellenes szabályzatának megsértésével."

 

"A fent említett rendelet B függelékének 17. pontja szerint 'a csapatok felelõsek azért, hogy a doppingellenõrzésre behívott játékosok a mérkõzés vége után, közvetlenül a pályáról a lehetõ leghamarabb megjelenjenek a vizsgálaton'."

 

"Philip Jones-t a doppingellenõrrel szembeni sértõ megnyilvánulás miatt büntették, valamint azért, mert nem tartotta tiszteletben a doppingellenõrzési eljárásra vonatkozó szabályokat."

 

"Daley Blind megszegte az UEFA doppingellenes szabályzatának 6.05-ös cikkelyét, mely kimondja: 'minden, a doppingellenõrzésre kijelölt játékos személyes felelõssége a lehetõ leghamarabb megjelenni a doppingellenõrzési állomáson".

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!