Matic elsõ interjúja

Nemanja Matic nem sokkal Manchesterbe igazolása után exkluzív interjút adott az MUTV-nek.


Nemanja, elõször is üdvözöllek a Manchester Unitednél. Hogy érzed magad, mint a Manchester United játékosa?
Nagyszerû érzés. A Manchester a világ egyik legnagyobb klubja és nagyon boldog vagyok, hisz immár része vagyok ennek a remek klubnak, ennek a nagyszerû csoportnak. Nagyon várom már, hogy együtt edzhessek a csapattal és együtt játszhassak meccseken velük.

 

Bajnokcsapatot hagytál el. Mi késztetett arra, hogy a Manchester Unitedhez igazolj?
Mint tudjuk, mint mondtam, Manchester a világ egyik legnagyobb klubja. Szerettem volna ismét Jose [Mourinho] irányítása alatt edzeni és persze amikor ilyen edzõd van és ilyen klubnál lehetsz, akkor nem kell sokat gondolkodj, így nagyon könnyû volt döntenem.

 

Mennyire várod, hogy ismét együtt dolgozz Jose Mourinhóval?
Nagyon boldog vagyok, amiért ismét együtt dolgozunk. Õ egy kiváló edzõ és amikor együtt dolgoztam vele korábban, mindig a legjobbat hozta ki belõlem és ha vele dolgozok, mindig fejlõdök, úgyhogy nagy öröm, hogy újra vele dolgozok, különösen ennél a nagy klubnál.

 

Ez a második alkalom, hogy Jose leigazolt téged. Ez nagy önbizalmat ad, tudván azt, mennyire sokra tart téged?
Persze, természetesen. Amikor az edzõ azt akarja, hogy a klubjához gyere, az nagyobb motivációt ad neked, több lehetõséget kínál és megpróbálok...nem is, biztosra veszem, hogy a legjobbamat fogom nyújtani, megmutatva, hogy megérdemlem, hogy ennél a klubnál legyek.

 

Mennyire jó érzés, hogy a szezon rajtja elõtt létrejött az átigazolás, idõt adva neked ahhoz, hogy megismerd a csapattársaid?
Nagyon fontos, hogy a lehetõ leghamarabb igazolj egy új klubhoz, legyen idõd alkalmazkodni a menedzser kívánalmaihoz, az új csapattársakhoz és örülök, hogy lesz néhány napom arra, hogy együtt dolgozzunk edzéseken az elsõ nagy meccs elõtt, ami a Real Madrid ellen lesz. Biztos vagyok abban, hogy ebben a szezonban együtt nagy dolgokat tehetünk.

 

Edzettél a Chelsea-nél, de nem játszottál a felkészülési meccseiken. Hogy állsz az erõnléttel az új szezon felé haladva?
Mint talán tudod, nem a csapattal edzettem, hanem egyedül az erõnléti edzõvel, ami persze nem ugyanolyan, mint amikor a csapattal dolgozol. De elég idõm van a szezon rajtjáig, hogy felkészítsem magam. Természetesen nem vagyok 100 százalékon, de hamar elérem.

 

Mit tudsz az új igazolásokról, Romelu Lukakuról és Victor Lindelöfrõl? Victor, akárcsak te, a Benficánál játszott...
Igen, ismerem õt. Victorral együtt voltunk a Benficánál. Lukakuval nem játszottam együtt, mert amikor elõször elhagytam a Chelsea-t, õ akkor érkezett, így nem volt lehetõségem együtt edzeni, együtt játszani vele. De ismerem õt, mert sokszor játszottunk egymás ellen. Mindketten nagyszerû labdarúgók és úgy vélem, segíteni fognak, hogy elérjük céljainkat.

 

 

Tudod, mit kell tenni a Premier League megnyeréséhez, miután a legutóbbi három szezon során kétszer nyertél bajnoki címet a Chelsea-vel. Úgy gondolod, a United készen áll arra, hogy harcoljon a bajnokságért?
Úgy gondolom. Ez a csapat készen áll, mert sokkal érettebb a keret, már egy éve Joséval dolgoznak, így tudják, mit kell tenniük és biztos vagyok abban, hogy az idei szezonban sok dolgot meg tudunk csinálni.

 

Hogyan jellemeznéd magad, mint játékost? Mik a legjobb tulajdonságaid?
Nehéz bármit mondani, mert a szurkolók fognak beszélni rólam. De amit korábban is mondtam, mindig a legjobbamat adom, mindig többet próbálok tenni, de hagyom, hogy majd a szurkolók beszéljenek rólam.

 

Védekezõ középpályás vagy, ami a modern labdarúgásban nagyon fontos poszttá vált, igaz?
Igen, persze. Ezen a poszton a játékosnak egyensúlyt kell adnia a csapatnak, kézben kell tartania a játékot és pontosan ezt próbálom tenni. Nem mondhatom azt, hogy ez a poszt fontosabb, mint bármelyik másik, de amikor a pálya közepén játszol, akkor mindig tudnod kell, hol van a labda. És amikor támadtok, tudnod kell, hogyan kell megakadályoznod az ellenfelet, hogy esetleg kontrát vezessen, mert mint említettem, mindig egyensúlyt kell teremts.

 

Névrokonod és honfitársad, Nemanja Vidic legenda volt itt. Õ olyan, akire felnézel?
Vidic, mint tudod, hatalmas játékos volt és olyan, akire próbálok hasonlítani, hisz nagyszerû pályafutása volt. Amikor elõször voltam válogatott, õ volt az egyik kapitány, a válogatott vezére, szóval nagy alak. Jó, hogy ugyanabban a klubban szerepelhetek és megpróbálom elérni azt, amit õ ért el. Tudom, hogy nehéz lesz, de a tõlem telhetõ legjobbat nyújtom, mert nem akarom, hogy egy nap azt mondja nekem: "Mit keresel te ott?" Úgyhogy próbálom a legjobbat nyújtani, hogy boldog legyen.

 

A szurkolók még mindig éneklik a dalát. Reméled, hogy rólad is fognak dalt költeni?
Igen, azt hiszem, énekelhetik ugyanazt!

 

Játszottál már a United ellen az Old Traffordon, de mit gondolsz, milyen érzés lesz, amikor legközelebb kifutsz, ezúttal már a vörös mezben több mint 70 ezer szurkoló elé?
Különleges lesz szerintem, mert azt gondolom, manchesteri mezben játszani az Old Traffordon különleges dolog lehet. Még nem volt lehetõségem erre, de biztos nagyszerû lesz és nagyon várom.

 

 

Miben bízol, mit érsz majd el a United játékosaként egyénileg és a csapat tagjaként?
Mint a csapat tagja, azt hiszem, sok dolgot elérhetünk. Biztos vagyok abban, hogy megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. A Bajnokok Ligájában soha nem tudhatod, mi történik. A BL-ben minden megtörténhet, sok jó csapat van ott, Európa legjobbjai, úgyhogy a Manchester az egyik legjobb. Nagyon nehéz tervezni a szezon elõtt, de megpróbáljuk megnyerni az összes meccset, amit csak lehet.

 

Nagy öröm, hogy visszatértünk a Bajnokok Ligájába. Milyen érzés lesz ismét ott játszanod?
Mint tudod, tavaly kimaradt nekem a BL. Nem játszottam, úgyhogy ez a sorozat különleges, Európa legjobbjai vannak ott, mindig különleges ott játszani. Mindannyian örülünk, hogy a BL-ben játszhatunk és összehasonlíthatjuk, mire vagyunk képesek Európa legjobbjaival szemben.

 

Melyik játékost ismered jól, ki segít majd a beilleszkedésben?
Ismerem néhányukat, persze különösen Matát, hisz játszott velem. Ma reggel már találkoztam vele. De a legtöbbjük ellen játszottam már és szerintem gyors lesz az alkalmazkodás.

 

Remélhetõleg már játszhatsz a Real Madrid elleni Szuperkupa meccsen. Micsoda szezonkezdet...
Igen, nagy meccs lesz. Manchester United és Real Madrid, két nagy klub a Szuperkupáért, érdekes mérkõzés lesz. Szerintem az egész világ nézni fogja, nagyon boldog vagyok, hogy összehasonlíthatjuk magunkat velük. Mint tudod, õk nyerték meg a BL-t, nehéz találkozó lesz, de készen fogunk állni.

 

Végezetül, van bármi üzeneted a United több milliónyi szurkolójának, akik nézik vagy olvassák az interjút?
Persze. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy boldoggá tegyük õket és bajnokok legyünk. Ezért nyújtjuk majd a legjobbunkat, 100 százaléknál is többet.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!