Matic: Cél a bajnoki cím

Nemanja Matic már eleget látott Manchesterben ahhoz, hogy magabiztosan nyilatkozzon a Manchester United szezonbeli bajnoki esélyeirõl.


A Vörös Ördögök a Premier League érában nem végeztek harmadiknál rosszabb pozícióban Sir Alex Ferguson irányítása alatt, ám a legendás skót szakember visszavonulása óta sorrendben hetedik, negyedik, ötödik és hatodik helyekkel szomorították a szurkolókat.

 

Ezek közül a legutolsó alkalmával már José Mourinho ült a csapat kispadján, és bár a portugál menedzser az Old Traffordra hozta az Európa-liga, a Ligakupa és a Community Shield megnyeréséért járó trófeákat is, illetve az újbóli Bajnokok Ligája indulást, azt õ is tudja, hogy a bajnokságban mindenképpen rohamos elõrelépésre lesz szüksége csapatával.

 

Ehhez Victor Lindelöf és Romelu Lukaku mellett Nemanja Maticcsal is megerõsítette nyár folyamán a United keretét, amellyel egy olyan védekezõ középpályást tudott szerzõdtetni, aki az elõzõ szezonból szerzett friss sikerélményekkel kezdheti meg a munkát, miután Antonio Conte vezetésével bajnoki címet szerzett a Chelsea-vel.

 

A 29 éves szerb már Mourinho irányítása alatt a 2014/15-ös szezonban aranyat nyerõ londoniak színeiben is kulcsfigura volt, ahhoz pedig rövid, Old Traffordon eltöltött idõszak is elégnek bizonyult, hogy hitet tegyen amellett, ez egy sikeres szezon lesz a manchesterieknek.

 

„Jól ki kell pihennünk magunkat, mert vasárnap nagyon fontos mérkõzés vár ránk a West Ham ellenében” – kezdte Matic.

 

„Ezzel a mérkõzéssel veszi kezdetét a Premier League szezonja, amely nagyon fontos lesz számunkra. Mint mindenki tudja, a Premier League az elsõ számú célunk.”

 

„Rengeteg mérkõzés van, hosszú szezon lesz, de arra számítok, hogy jól tudunk majd teljesíteni.”

 

 

Matic azt követõen nyilatkozott a sajtó képviselõinek, hogy tétmérkõzésen is bemutatkozhatott a Manchester United színeiben, amikor végigjátszotta a Real Madrid ellen 2-1-re elveszített Szuperkupa döntõt, annak ellenére, hogy a felkészülési szezonban csak 45 percnyi játékpercet töltött a pályán.

 

„Szerintem végig versenyben voltunk, úgyhogy nem érdemeltük meg, hogy elveszítsük a mérkõzést” – tette hozzá azt követõen, hogy teljesítményével Mourinho is nagyon elégedett volt.

 

„Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, amely egyben nagyon tapasztalt is. Tudják, miként kell ezeken a mérkõzéseken játszani.”

 

„Nem vagyunk boldogok, hogy veszítettünk, de mindent megtettünk.”

 

„Volt lehetõségünk az egyenlítésre, Marcusnak volt egy nagy ziccere, amit nem tudott belõni balszerencsénkre, de ilyen a futball.” 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!