Matic, az ideális igazolás

Jose Mourinho elárulta, miért érezte fontosnak, hogy a nyáron Nemanja Matic a Manchester Unitedhez igazoljon.


A szerb középpályás remekül megszokta új környezetét azóta, hogy Mourinho korábbi csapatától, a Chelsea-tõl az Old Traffordra igazolt, nagyszerûen játszott a Sampdoria elleni barátságos mérkõzésen Dublinban, valamint hivatalos debütálásán, a Real Madrid elleni Szuperkupa meccsen is.

 

A West Ham elleni bajnoki rajt elõtti sajtótájékoztatón a portugál menedzser beszélt arról, miért is ideális igazolás Matic a Vörös Ördögök számára.

 

"Amikor tavaly a Manchester Unitedhez érkeztem, rögtön arra gondoltam, hogy szükségünk lenne egy Matic-féle játékosra" - mondta. "Nincs sok ilyen labdarúgó, csak egy pár, de ezt gondoltam."

 

"Ám nem gondoltam arra, hogy leigazolom õt, mert soha nem akarok olyan játékosokért harcolni, akiket úgy gondolok, lehetetlen megszerezni, róla pedig ezt gondoltam."

 

"Aztán a szezonban, amikor kaptam egy hívást, hogy Matic a Manchester Unitedben akar játszani, az én irányításom alatt, azt gondoltam, õ a tökéletes játékos számomra. Nem csak képességei miatt, hanem azért is, amilyen kapcsolatot ápolunk, ahogy ismerem õt és ahogy õ ismer engem."

 

 

Matic az a játékos, akit Mourinho nagyon jól ismer a Chelsea-nél eltöltött idõszakok miatt, 2014/15-ben együtt nyertek bajnoki címet a londoni klubbal.

 

A menedzser örömét fejezte ki, hogy ismét a szerb játékossal dolgozhat, csodálja Matic-ot a képességei miatt és azért a tapasztalatért, amit a csapatba hozhat.

 

"Úgy vélem, egyike azon játékosoknak, akiket nem lehet megkérdõjelezni. Nincs szüksége idõre, hogy alkalmazkodjon, nem egy fiatal srác, aki külföldrõl érkezett, nem olyan, akinek meg kell tanulnia a PL-t."

 

"Õ egy olyan játékos, aki elõzõ héten lett 29, aki már vagy öt éve a Premier League-ben szerepel, rengeteg tapasztalatot szerezve. Egyike azon játékosoknak, akik olyat adnak, amit kedvelek egy játékosban; a kiegyensúlyozottságot."

 

"Matic általában itt játszik [jelezte a menedzser kezét felemelve], olykor azonban itt [kissé felemelve a kezét] vagy épp itt [alacsonyabbra helyezve karját], ám Matic akkor is Matic marad. És ez az, amit igazán kedvelek egy játékosban - a következetesség. Úgy gondolom, fantasztikus igazolás lesz számunkra ezért."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!