Matic: A United pályafutásom legnagyobb klubja

Nemanja Matic elmondása szerint a Manchester United pályafutása legnagyobb klubja, amelyben játszhatott, ide igazolásának pedig nem más, mint José Mourinho személye volt az oka.


A szerb válogatott játékos, akit 40 millió fontért szerzõdtettek a Chelsea-tõl a nyár folyamán, múlt vasárnap, a West Ham United ellen 4-0-ra megnyert bajnokin mutatkozhatott be újdonsült csapatában.

 

Mourinho vezérletével már nyert bajnokságot a Stamford Bridge-n, most pedig abban reménykedik, hogy ugyanerre képes lesz az Old Traffordon is.

 

"Az õ [Mourinho] személye nagyon fontos volt számomra" - kezdte Matic a Sky Sportsnak a szombati, Swansea City elleni bajnokit megelõzõen.

 

"Õ vásárolt vissza a Chelsea-hez a Benficatól, most pedig, amikor amellett döntöttem, hogy Manchesterbe igazolok, annak õ volt a fõ oka."

 

"Mourinho személye legalább ugyanannyit nyomott, mint az, hogy a Manchester Unitedrõl van szó, úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom azon, hogy jöjjek-e vagy sem. Nagyon gyors és egyértelmû döntést hoztam."

 

Amikor a 29 éves játékost arról kérdezték, a United nevezhetõ-e pályafutása legnagyobb klubjának, így felelt:

"Egyértelmûen. Mindenki tudja, hogy a Manchester United mirõl szól."

 

"Ha azt mondjuk, hogy Manchester United, az mindenki fejében más dimenzióként jelenik meg. A Chelsea szintén egy nagy klub, ahogyan a Benfica is Portugáliában. De a Manchester az Manchester."

 

"Amikor elsõ nap megérkeztem, éreztem, hogy az itt lévõ emberek minden nap azon dolgoznak, hogy a segítségünkre legyenek, a szurkolói pedig nagyon fontosak a klubnak."

 

"Minden egyes edzést követõen várnak ránk az edzõközpont elõtt, hogy fotót készíthessenek velünk és aláírást kaphassanak, úgyhogy azt gondolom, hogy ez a világ egyik legnagyobb klubja."

 

"Talán van két-három klub, amely ugyanazon a szinten mozog, mint a United, de az biztos, hogy a Manchester a világ legnagyobb klubjai között van."

 

 

Matic emlékezetes módon nagyszerû benyomást tett bajnoki bemutatkozásán Paul Pogba mellett, amelyet követõen hivatalosan meg is választották a mérkõzés legjobb játékosának.

 

"Sok éven keresztül játszottam védekezõ középpályásként, úgyhogy megpróbálom folytatni a munkát és a lehetõ legjobb teljesítményt nyújtani."

 

"Minden tõlem telhetõt megfogok tenni, de ha lesz arra lehetõségem, hogy többet tegyek a csapat gyõzelméért és feljebb húzódhatok, akkor megfogom tenni. A szurkolók és a csapattársaim tudják, hogy nekem az a feladatom, hogy egyensúlyt adjak a csapatnak és jól védekezzek, így megpróbálom ugyanazt a munkát elvégezni, mint korábban. Szerintem még van lehetõségem a fejlõdésre, és természetesen azon leszek, hogy ez meg is történhessen."

 

"Mindenkinek megvan a szabadsága, hogy tegyen valamit a csapat érdekében, senki nem mondhatja meg, hogy nem léphetek két métert jobbra, vagy balra. Az a lényeg, hogy bármi, amit teszek, az a csapat érdekében történjen."

 

"Ez meghozza a kívánt eredményt, ami aztán jó a csapat, a klub és a szurkolók számára is. Ha lesz rá esélyem, hogy elõre menjek és szerezzek néhány gólt a szezon során, akkor megfogom tenni." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!