Mourinho: Martial jobb lesz idén

Jose Mourinho teljesen megbízik Anthony Martiálban, és támogatja a United támadó játékosát, hogy még jobb játékossá váljon az idei szezon során.


Martiálnak remek elsõ szezonja volt a Vörös Ördögök csapatában. A 2015/16-os szezonban 49 meccsen 17 gólt szerzett. A második szezonja egyéni szinten már nem volt ennyire sikeres, de mégis a magasba tudta emelni az angol Szuperkupát, a Ligakupát, és az Európa-liga gyõztesének járó trófeát is.

 

A 21 éves játékos elõször csinálta végig a csapattal a teljes felkészülési szezont a nyár folyamán, és máris meglátszik az eredménye a pályán, ugyanis nem csak a barátságos mérkõzéseken teljesített jól, hanem a West Ham elleni elsõ bajnoki mérkõzésen is, ahol egy remek találattal tette le ismét a névjegyét.

 

"Hiszek benne" - mondta Mourinho Martiálról. "A játékos, akit figyelemmel kísértünk (az átigazolási piacon), nem kifejezetten vonalszélsõ, mert nekem csak vonalszélsõim vannak. A kiszemelt játékos lehetõvé tenné, hogy három védõvel, és két szárnyvédõvel álljunk fel. Martial egy kifejezetten támadó játékos, egy jó támadó játékos."

 

"Õ azok közé a játékosok közé tartozik, aki jobb szezont fog produkálni a tavalyinál. Amikor végig nézek a játékosaimon, biztos vagyok benne, hogy néhányan jobbak lesznek, mint tavaly,  Anthony pedig biztosan ezek közé tartozik."

 

 

Mourinho egy fiatal csapatot állított össze, és arra számít, hogy az olyan játékosok, mint Martial, idõvel egyre jobbak lesznek. Az a tapasztalat, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatnak majd - néhányan életükben elõször - szintén a javukra fog válni.

 

"Mind fiatalok" - folytatta Mourinho a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón. "Micki és Mata közel vannak a harminchoz. Romelu 24 éves, Lingard és Rashford remek korban vannak. Válogatott játékosokról beszélünk, akik jó eséllyel lehetõséget fognak kapni arra, hogy válogatott mérkõzéseken is játszanak majd."

 

"Indulunk a Bajnokok Ligájában, így Rashford számára ez lesz az elsõ alkalom, hogy szerepelhet ebben a sorozatban. Anthony-nak van egy kis tapasztalata a Monacóval, Lingard is játszott egy pár meccset. Romelunak is ez lesz az elsõ alkalom. A Bajnokok Ligája nagyszerû lehetõséget nyújthat számukra a fejlõdésük szempontjából."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!