Vidic Matic-ot méltatta

Amióta a Manchester Unitedhez igazolt, Nemanja Matic minden szurkolót lenyûgözött, köztük névrokonát, honfitársát, a Vörös Ördögök korábbi csapatkapitányát, Nemanja Vidic-et is.


A hatalmas szerb középpályás aligha volt ismeretlen a manchesteri drukkerek elõtt azt követõen, hogy miután 2014-ben visszatért a Chelsea-hez a Benficától, három szezon alatt két bajnoki címhez segítette a londoni kékeket.

 

Jose Mourinho a hónap elején azt mondta, Matic ideális igazolás és a klub legendáját, Vidic-et sem lepte meg, milyen gyorsan alkalmazkodott honfitársa az Old Trafford-i élethez.

 

A korábbi védõ, aki kilenc manchesteri szezonja alatt 15 címet nyert a csapattal, komoly figyelmet szentelt Matic-nak már akkor, amikor majdnem egy évtizeddel ezelõtt felbukkant a válogatottnál.

 

"Emlékszem rá, amikor elõször jött a szerb válogatotthoz" - nyilatkozta Vidic a United Review-nek. "2008-at írtunk és Prágában játszottunk Csehországgal."

 

"Elsõ benyomásaim pozitívak voltak, egy remek srácot ismertem meg benne. A szerb nemzeti csapat számos tagjával ellentétben õ sajnos nem játszott a Red Starban vagy a Partizanban felnõttként."

 

"Sabac-ból származik, egy Belgrádhoz közeli településrõl, de a szlovák labdarúgásba került, ahol a Kassánál az év játékosa címet is elnyerte. Nagyon tehetséges játékos volt."

 

Matic zökkenõmentesen csatlakozott a Unitedhez, mely kiválóan kezdte az új szezont és Vidic szerint a középpályás tapasztalata döntõ jelentõséggel bírhatnak a bajnoki címért folyó harc során.

 

"Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint Michael Carrick, aki a klub nagyszerû játékosa" - folytatta Vida. "Michael már 36 éves, Nemanja fiatalabb, õ 29, de õ is rendkívül tapasztalt. Nagy kluboknál volt, a Benficánál és Chelsea-nél, ahol címeket nyert."

 

 

"Nem sok játékos maradt az Old Traffordon, akik korábban nyertek már címeket, így ez a gyõztes mentalitás nagyon fontos, mert ez nem csak egy nagyon sikeres menedzsertõl jöhet. Nemanja már megtapasztalta ezt és tudja, milyen az, amikor nõ a nyomás a bajnoki harc során."

 

"Õ egy nagyon jó igazolásunk. Top játékos a posztján és meglepett, hogy Antonio Conte elengedte õt. A legtöbb meccsükön játszott az elõzõ szezonban és igazán jól szerepelt, így nem számítottam arra, hogy eladják az egyik legnagyobb riválisuknak. Az, ahogyan az elsõ meccseken játszott, azt sugallja, õ egy United játékos."

 

Nyilvánvalóan így vannak ezzel a szurkolók is, akik Vidic-rõl szerzett szurkolói dalukat már Matic-nak is énekelték, aminek nagyon örül a korábbi hátvéd.

 

"Nagyon örülök, hogy a United megszerezte õt. Elõször is azért, mert szerintem egy kiváló játékos és személyiség, másodszor pedig azért, mert Szerbiából jött és Nemanjának hívják - ezek nagyon jó tulajdonságok! Hallottam, hogy a szurkolók neki is énekelték a dalom. Imádom azt a dalt, különleges volt számomra és remélem, hogy Nemanja jól teszi a dolgát és a drukkerek neki is éneklik majd azt a dalt."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!