Matic a portugál emlékeiről mesélt

A Benfica elleni BL-összecsapás előtt a középpályás csillag, Nemanja Matic elárulta, a Sasok korábbi edzője, Jorge Jesus segített neki finomítani játékán.


A szerb játékos három évet töltött az Estadio da Luzban 2011 és 2014 között, egy olyan időszakban, mely előtt és után is a Chelsea-nél szerepelt.

 

Lisszaboni évei során fontos tagja lett Jesus csapatának, három éve alatt 97 alkalommal játszott a Benfica színeiben, egyszer az év játékosa lett, egy bajnoki címet és három kupát nyert meg.

 

Egy, az MUTV-nek adott interjúban Matic elmondta, Jesus miként segített neki abban, hogy egy előre gondolkodó játékmesterből egy szakavatott bástyává váljon.

 

"Amikor a Benficához érkeztem, Jorge Jesus menedzser az első nap azt mondta nekem, 6-os poszton vagy védekező középpályásként játszom" - mondta Matic. "Kezdetben furcsa volt, mert nem tudtam, hogy képes vagyok-e játszani azon a poszton, de a csapattal edzettem és a menedzser elmagyarázta, hogyan kell csinálnom a dolgom. Aztán a rengeteg kemény munka után most a Manchester Unitednél vagyok, úgyhogy jól kellett csináljam azt, amit tettem."

 

Matic - aki Jose Mourinho csapatának fontos tagja - arról is beszélt, korábbi klubja különleges helyet foglal el szívében, ám ez nem fogja meggátolni abban, hogy mindent beleadjon szerdán a United sikeréért.

 

 

"Ez egy különleges klub, egy klub, melyet imádok. A Benficánál rengeteget tanultam a fociról és arról a nyomásról, ami egy nagy klubnál való szerepléssel jár, hisz ez az egyik legjobb klub Európában."

 

"Életem végéig szurkolni fogok nekik, különleges helyet foglalnak el a szívemben, de remélem, hogy a Bajnokok Ligájában pontokat szerzünk ellenük."

 

A Sasok elfelednék BL-rajtjukat, 2-1-re kikaptak otthon a CSZKA Moszkvától, majd 5-0-ra a Baseltől idegenben. A szerb középpályás azonban úgy gondolja, a portugálok továbbra is veszélyes ellenfélnek számítanak.

 

"Meglepődtem, mert a Benfica egy olyan klub, mely nyerni szokott" - említette Matic. "De egy nagy klubról beszélünk, jó játékosok vannak ott, mindenkinek nehéz játszani ellenük."

 

"Hat vagy hét játékos van még ott, akikkel együtt szerepeltem és van néhány fiatal srác is, akik meg akarják mutatni, mire képesek, de nem tudok megemlíteni semmi olyat, amit kiemelnék, mert csapatként nagyon jók."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Benfica - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!