Ifi BL: Benfica 2-2 United

A Manchester United U19-es csapata hősies küzdelemben, kétgólos hátrányból visszakapaszkodva 2-2-es döntetlent játszott a Benfica vendégeként.


A Vörös Ördögök az előző két fordulóban a Basel és a CSKA Moszkva ellen viszonylag könnyedén nyertek, a harmadik játéknapon azonban egy rendkívül tehetséges gárda fogadta őket. A hazaiak Nuno Santos valamint Jose Gomes góljaival vezettek, ezt követően Joshua Bohui előbb büntetőből szépített, majd a találkozó végén egy fantasztikus szólóval egalizált.

 

A találkozó elején hosszabb ideig állt a játék, a hatodik percben egy komoly ütközést követően Ethan Hamilton szorult ápolásra. Nicky Butt és stábja távol sem örültek az esetnek és ennek hangot is adtak a játékvezetőnél. Szerencsére Hamiltonnak nem esett komoly baja és ezt nem sokkal később egy 18 méterről eleresztett lövéssel is jelezte.

 

A Benfica több hullámban érkező nyomásgyakorlását - és mindkét csapat sorozatos szabálytalankodását - követően Hamilton kétszer is közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést: előbb a 22. percben kapásból lőtt a bal kapufa mellé, majd a 26. percben blokkolták szögletre a próbálkozását.

 

A 37. percben Joao Filipe hozta lázba a helyszínre kilátogató nagyjából 500 fős hazai publikumot, amikor a csapatkapitány életerős lövése a jobb kapufán csattant. A United kapusa, Alex Fojticek csak szemmel tudta lekövetni a labda útját.

 

Nem sokkal a félidő vége előtt a Benfica törte meg a gólcsendet, amikor Nuno Santost ugratták ki a védők között és a csatár higgadtan az alsó sarokba gurította a labdát. A játékrész hosszabbításában George Tanner kapott sárga lapot - meglepetésre ez volt az első lapot érő szabálytalanság ebben a paprikás hangulatú félidőben.

 

A szünetben Butt változtatott, Nishan Burkart érkezett a pályára, azonban tervei hamar kútba dőltek, amikor egy szögletet követően Jose Gomes teljesen szabadon fejelhetett a kapuba.

 

 

Ezt követően egy kevés helyzetet hozó periódusa volt a mérkőzésnek egészen a 69. percig, amikor Bohui ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt a sértett higgadtan a bal alsó sarokba lőtte.

 

A 80. percben a játékvezető elküldte a kispadtól Buttot, miután a United edző – teljesen indokoltan – kifogásolta a játékosaival szembeni bánásmódot.

 

A mérkőzés utolsó szakaszában fiataljaink elszántan hajtottak az egyenlítőgólért, és amikor már minden jel arra mutatott, hogy a Benfica bezsebeli a győzelmet, Bohui varázsolt: a tizenhatos előterében 4-5 védő között megtartva a labdát kapura fordult és a kapufa érintésével a bal alsó sarokba lőtt.

 

Később az UEFA jelentéséből kiderült, hogy Indy Boonen második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott – annak ellenére, hogy már lecserélték, illetve Max Dunne is sárga lapot kapott – ő pályára sem lépett. Mindkettejüket azért büntették, mert Bohui egyenlítőgólját a pályára rohanva ünnepelték.

 

A találkozó góljai IDE kattintva megtekinthetőek.

 

UEFA Ifjúsági Liga | Caixi Futebol Campus | Gólszerzők: Santos 40, Gomes 51 | Bohui 69, 89 |

 

Benfica: Azevedo, Medina Etienne, Pedro Alvaro, Fernandes Loureiro, Ricardo Araujo, Florentino, Joao Filipe, Gedson Fernandes, Jose Gomes (David Tavares 84), Joao Felix (Diogo Mendes 78), Nuno Santos (Embalo 64).
Nem használt cserék: Diogo Garrido, Ventura Pinheiro, Diogo Pinto, Mesaque Dju.
Sárga lap: Jose Gomes, David Tavares.

 

United: Fojticek, Barlow, Sang (Burkart 46), Hamilton, O'Connor, Boonen (Baars 62), Warren, R Williams, Tanner, Bohui, Laird.
Nem használt cserék: Thompson, Dunne, Ercolani, B Williams, Garner.
Sárga lap: Tanner, Laird, O’Connor, Burkart, Boonen, Dunne, Fojticek.
Kiállítva: Boonen.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!