Manchester United U19 - Young Boys U19 2-1

A tegnapi nap duplán az akadémisták napja volt, ugyanis nem csak az az öröm érte sokukat, hogy bemutatkozhattak a felnőtt csapatban a Bajnokok Ligájában, de az akadémiai csapat is elsőként jutott tovább csoportjából.


Miután több fiatal lehetőséget kapott és debütálhatott a felnőtt csapatban, addig megnyílt a lehetőség azok számára, akik az akadémiai csapatban is kevesebbet tudnak szerepelni, többek között a ma délután a kezdőbe nevezett kapus, Mastny. A tét itt egy kicsit komolyabb volt, ugyanis a Villarreal U19 az Atalantahoz látogatott, a spanyolok győzelmével pedig a United-nek igen csak kapaszkodnia kellett volna a svájciakkal szemben, ha tartani szerette volna a csoportelsőségét.

 

Szerencsére nem volt ekkora izgalom, mint a felnőtt csapat mérkőzésén, ugyanis Garnacho már az első félidőben előnyhöz juttatta a Vörös Ördögöket, a második félidőben ugyan a svájciak egy büntetőnek köszönhetően egyenlítettek még, de McNiell egy gyönyörű emeléssel biztosította az első helyet a csapat számára. 

 

Jurado a 28. percben cserére kényszerült, miután a 21. percben szabálytalankodtak vele szemben egy szöglet után, a szabadrúgás azonban veszélytelenre sikerült. Ogunneye váltotta.

 

A 41. percig kellett várni a gólra, amikor saját térfélen szerzett labdát a United, McNiell kapta meg végül és kezdeményezhetett kontrát, rövid vezetés után a túloldalon felfutó Garnachohoz ívelte laposan a játékszert, a spanyol támadó pedig a kapus mellett bevágta azt a hálóba. 1-0

 

Rendkívül agresszívan játszott a Young Boys, bár egyébként javarészt a United uralta a játékot, volt helyzete a svájci csapatnak is, az egyikből meg is indult a szélen Donno, akit teljesen feleslegesen buktatott Fredricson, így a vendégek büntetőhöz jutottak az 58. percben, amit maga a sértett végzett el. Mastny érezte az irányt, de elcsorgott alatta a labda. 1-1

 

Mivel a Villarreal 2-2-re végzett az olasz Atalanta csapatával, így a United fiataljai is megelégedhettek volna egy döntetlennel, de nem úgy McNiell, aki Hansen-Aaroentól kapott egy pazar indítást a 80. percben, a kapus kijött a támadóra, ő pedig tanári módon emelte át felette a labdát. 2-1

 

A meccs hátralévő részében nem történt különösebb esemény, McNiell besárgult a meccs végére, az egyébként kiegyensúlyozott mérkőzés United győzelmet hozott, ami azt jelentette, hogy 5 győzelemmel és 1 vereséggel csoportelsőként várhatja a sorsolást az ifjú Vörös Ördögök, míg a Young Boys U19 utolsóként esett ki a csoportból. Az Atalanta a harmadik és a Villarreal jutott tovább másodikként a Vörös Ördögök mögött.

 

Összefoglaló:

United: Mastny - Murray, Fredricson, Svidersky, Jurado (Ogunneye 28, Aljofree 74) - Mainoo, Hansen-Aaron, Oyedele - Garnacho (Ennis 68), McNiell, Mather (Hoogerwerf 68)

Nem használt cserék: Vitek, Norkett, Jackson,

Gólok: Garnacho 41, McNiell 80 ill.: Donno 58 büntetőből


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!