Mourinho reakciója a Huddersfield elleni vereségre

Elszenvedte szezonbeli első bajnoki vereségét a Manchester United, így idén egy új helyzetben kellett nyilatkoznia José Mourinhonak egy mérkőzést követően...


Nem segít az európai menetelés

"A feltételek mindenki számára azonosak voltak, nekik és nekünk is. Az egyetlen különbség, hogy mi két nappal ezelőtt tétmérkőzést játszottunk, míg ők nem. De már réges-régóta tudjuk, hogy a minőségben van különbség - vannak, akik a Bajnokok Ligájában szerepelnek, és vannak akik nem. Viszont a minőségbeli különbséget kompenzálta az a tény, hogy az egyik csapatnak több meccset kellett játszania, mint a másiknak. Ilyen a futball."

 

Nem az egyéni hibákat kell okolni

"Nem lenne igazságos azt mondani, hogy az egyéni hibák eredményezték a vereséget, mert ezek az összteljesítmény leképeződései is voltak egyben. Ha mi lenyűgözően jól játszottunk volna, közben pedig egy egyéni hiba miatt kikapunk, akkor mondhatjuk azt, hogy 'oké, egy egyéni hiba miatt történt a vereség'. De nem, az első pillanattól kezdve pocsék mérkőzés volt ez számunkra. Megfizettük ennek az árát, szerintem megérdemelten."

 

Mindenki csalódott

"Nem szeretem előrebocsátani a reakciókat, mert nem tudom mit mondjak ebben a pillanatban. Azért jöttünk ide, hogy a Premier League-ben játszunk, célkeresztben a három ponttal, úgyhogy nagyon csalódott vagyok. Ha én egy Manchester United szurkoló lennék, nem a menedzser, hanem egy tradicionális szurkoló, hihetetlenül csalódott lennék, mert szerintem egy csapat csak akkor szenvedhet vereséget, ha az ellenfele minőségben magasabb szintet képvisel. De olyankor nem elfogadható a vereség, ha az ellenfél hozzáállásban kerekedik föléd, úgyhogy csalódott vagyok."

 

 

Meglepetés vereség

"Természetesen meglepő volt, de megtörtént, úgyhogy számomra igazán könnyű dolog azt mondani, hogy az a csapat tudott nyerni, amely megérdemelte. Tudom, hogy a sajtó szereti a bűnbakkeresést - kiemelni valakit [Lindelöf], mint a vereség oka. Szerintem ez nagyon igazságtalan, mert az ő lelkén a második gól szárad, az elsőt Juan Mata hozta össze, de ezek a mérkőzés összképébe is beleillő események voltak. Ha parádés játékunk lett volna, mindenki azt mondhatná, hogy nem megérdemelten veszítettünk egy egyéni hiba miatt, de most nem ez a helyzet. Már vártam, hogy mikor történik valami hasonló hiba. Most Mata és Victor hibáztak, de bárki mással is előfordulhatott volna, mert a hozzáállásunk pocsék volt. Ebben a tekintetben tudtak fölénk kerekedni."

 

Sokba került a rossz hozzáállás

"Ha mérkőzést veszítek, azt csak akkor tudom elfogadni, ha az ellenfél jobb a csapatomnál és nagyobb minőséget képvisel. Nagyon rossz érzés a hozzáállásbeli különbség miatt veszíteni. Hallottam, ahogy a mérkőzés utáni villáminterjúban Ander Herrera a hozzáállásbeli és vágybeli különbséget hozta a vereség okaként. Ó Istenem, amikor egy játékos ezt mondja, és ezt is érzi, akkor szerintem mindegyiküknek részt kellene venni a sajtótájékoztatón és elmondani, hogy miért volt így. Természetesen ez aggodalommal tölt el. Ha ma megtörtént, akkor miért ne történhetne meg holnap is? Őszintén úgy gondolom, hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyen rossz hozzáállást láttam a csapattól, még barátságos mérkőzésen se emlékszem ilyenre. Nehéz körülmények - hatalmas szélben -  között a második félidőben megvolt bennük az akarás és próbálkoztak. A második félidőben talán megszerezhettük volna a második gólt is, de az nem megérdemelt gól lett volna és nem kiérdemelt döntetlent értünk volna el vele."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!