U18: United 6-2 Middlesbrough

A Manchester United U18-as csapatának lenyűgöző formája tovább tart, a Middlesbrough legyőzésével immár hat mérkőzés óta veretlenek az akadémistáink.


Ezzel együtt a Vörös Ördögök zsinórban második fordulóban lőttek hat gólt, ezzel alaposan javítva a gólarányukon.

 

Minden jel arra mutatott, hogy egy érdekes találkozó lesz, a fordulót megelőzően fiataljaink a tabella negyedik helyét foglalták el egy ponttal és egy pozícióval a Middlesbrough mögött, akik ráadásul egy meccsel többet játszottak.

 

A United egy Wolverhampton Wanderers elleni ragyogó 6-1-es győzelemmel, míg a Boro az északkeleti rivális, Newcastle United felett aratott 3-2-es sikerrel hangolt a találkozóra.

 

Változó időjárás fogadta a feleket, rövid eső és frissítő szél váltakozott a helyenként kisütő nappal – talán a Brian névre keresztelt érkező viharciklon hatására.

 

Mindkét csapat élénken kezdte a mérkőzést, Mason Greenwood és a Boro játékosa, Connor Malley is hamar célba vette az ellenfél kapuját. A tempós kezdésnek köszönhetően mindössze a 13. percig kellett várni az első gólra, Stephen Wearne szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

 

Kieran McKenna legénysége nem várt sokáig a válasszal, három perccel később Nishan Burkhart balról érkező beadásából a hosszú saroknál érkező Lee O’Connor volt eredményes.

 

Millen Baars két lövéssel is próbára tette a Boro kapusát, ám pechjére Zach Hemming mindkétszer bravúrosan hárított. Ezt követően egy pörgős négy perc következett, melynek során három gól is született: a United részéről Burkart duplázott, két gólja között a vendégek részéről Stephen Walker is eredményes volt.

 

Az érkező vihar egyre erősödő széllel érzékeltette jelenlétét, azonban mindkét csapat megbirkózott vele, sőt bizonyos mértékig még a saját javukra is fordították ezt.

 

Az első félidő kiegyenlített küzdelmét követően a második játékrész a United sikerét hozta, a hazaiak átvették az irányítást és háromszor is bevették az ellenfél kapuját. Aidan Barlow a 73. percben 4-2-re módosította az állást, csavart lövése Greenwood fején megpattanva jutott Hemming hálójába.

 

A gólt követően csereként pályára lépő Largie Ramazani remekül szállt be a mérkőzésbe és a találkozót záró két gólból is nagy részt vállalt: két remek kiugratásával először a 82. percben Dylan Levitt, majd közvetlenül a lefújás előtt O’Connor gólját készítette elő.

 

U18 Premier League | Aon Training Complex |  Gólszerzők: O’Connor 16, 90, Burkart 31, 35, Barlow 73, Levitt 82 | Wearne 13, Walker 34

 

United: Fojticek; O’Connor, Dunne, Barrett, B. Williams; Baars (McGhee 68), Garner, Levitt, Barlow (Mellor 77); Greenwood (Ramazani 74); Burkart. Nem használt cserék: Thompson, Galbraith.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!