U23: Sunderland 0-1 United

A Manchester United U23-as csapata visszatért a győzelem útjára, miután vasárnap kemény küzdelemben, idegenben legyőzte a Sunderlandet.


Ez volt Ricky Sbragia csapatának első győzelme a nyitó forduló óta, ahol szintén Demetri Mitchell góljával nyertek 1-0-ra a Vörös Ördögök. A siker egy hét bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatnak vetett véget.

 

Kellemes napsütéses idő fogadta a csapatokat északkeleten, ami teljes kontrasztot mutatott a 24 órával korábban az U18-asok által manchesteri Aon Traning Complexben lejátszott, United által 2-1-re megnyert mérkőzés időjárásával.

 

Sbragia tanítványai minden bizonnyal meg szerettek volna állni az elmúlt hetek eredményei okozta lejtőn, ennek megfelelően elég elszántan kezdték a találkozót: a szélső hátvéd Joe Riley egy távoli lövéssel már a harmadik percben próbára tette a Fekete Macskák hálóőrét, de Michael Waud állta a sarat.

 

A mérkőzés korai szakaszának oroszlánrészét amolyan adok-kapok játék alkotta, melyben a fekete mezben és fehér nadrágban játszó United nagy elszántságot produkált. Bár igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, de Riley és Mitchell szélen való hatékony elfutásaival a vendégek játékában volt benne inkább a gól.

 

 

Kieran O’Hara sem unatkozott a United kapujában, a Sunderland csatára, Joel Asoro néhány alkalommal is veszélyeztetett, de a kapus mindig magabiztosan hárított.

 

Indy Boonen alighanem csalódott volt, amikor a 34. percben Zachary Dearnley jobbról érkező beadását követően közel állt a vezető gól megszerzéséhez, azonban a kapáslövése éppen csak, de fölé szállt. Ennél fogva az élénk, nagy iramú összecsapás a félidőhöz közeledve góltalan maradt.

 

A második játékrész elején a United nagyobb iramba kapcsolt. A 49. percben Mitchell cselezte be magát Owen Gamble mellett a tizenhatoson belülre, a Sunderland hátvédje pedig földre vitte. A játékvezető nem tétovázott, egyből a tizenegyespontra mutatott, valamint sárgalapot mutatott fel Gamble számára. A büntetőt maga a sértett értékesítette.

 

A gól azonnali válaszra sarkallta a hazai csapatot, előbb Gamble majd Luke Molyneux próbált szerencsét egy-egy távoli lövéssel. Noha a mérkőzés végéig a Sunderland harcolt az egyenlítésért és a United próbálta növelni az előnyt, Mitchell tizenegyese jelentette a különbséget a két kieső helyen álló csapat rangadóján. A győzelem ellenére a United maradt a sereghajtó, utolsó helyen, viszont a 7. helyen tanyázó városi rivális csupán 1 ponttal előzi meg az alsóház többi csapatát.

 

Premier League 2 | Eppleton Colliery Welfare Ground | Gólszerző: Mitchell 49’ (büntető)

 

United: O’Hara; Riley, Ercolani, Williams R-S., Mitchell; Sang, Whelan, Scott (McIntosh-Buffonge 85); Dearnley, Boonen, Kehinde

Nem használt cserék: Tanner, Johnstone M., Hamilton, Bohui.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!