U18: Stoke 1-0 United

A Manchester United U18-as csapata a szezon kezdete óta első vereségét szenvedte el, amikor a Stoke City otthonában a Premier League mérkőzésen kikapott a vasárnapi találkozón. Egyetlen gól jelentette a különbséget a csapatok között, amit a 38. percben a magyar Szerető Krisztofer szerzett.


Sűrű időszakon van túl a Stoke edzőközpontja, miután a német Augsburg, a Derby County, valamint a United is a Fazekasok valamely utánpótlás korosztályához látogatott. Barátságos időjárás fogadta a helyszínre látogatókat, a reggeli esőfelhők továbbszálltak, azonban a csípős őszi hideg így is megmaradt.

 

A fekete felszerelésben játszó United jól kezdte a mérkőzést, és elég hamar munkát adott a hazai hálóőr, Mate Deczki számára. Aidan Barlow próbálkozott a tizenhatoson kívülről, valamint Mason Greenwood is próbára tette szerencséjét egy távoli kísérlettel.

 

A félidő első felében a vendégek tűntek veszélyesebbnek, azonban a támadások egy része hirtelen véget ért, mikor a partjelző zászlója a magasba emelkedett.

 

A Stoke sem volt inaktív a támadószekcióban és hét perccel a félidő vége előtt meg is szerezték a vezetést, amikor Szerető egy gyönyörűen csavart lövéssel talált a felső sarokba.

 

A fordulást követően a United ugyanazzal a lendülettel támadott, mint az első játékrészben. Ethan Laird szélen való elfutásai okoztak zavart a Stoke védelmében, beadásai megtalálták Arnai Pugimalt és Greenwoodot, mindkét helyzet ígéretesnek tűnt, de egyik játékos sem tudta befejezni a támadást.

 

A mérkőzés végén úgy tűnt, hogy Greenwood szögletét követően Millen Baars fejesével sikerült egyenlíteni, de a játékvezető úgy látta, hogy nem haladt át a labda teljes terjedelmével a gólvonalon.

 

Jó néhány sérülés volt mindkét oldalon a második félidőben – a United tíz emberrel fejezte be, miután Barlow lesántikált a pályáról -, így a játékvezető hét percet hosszabbított.

 

Ez volt a Vörös Ördögök második mérkőzése az U18-as Premier League Cup sorozatban, miután szeptemberben egy dráma találkozón 4-3-ra legyőzték az Arsenalt. A következő körben december 2-án a Wolverhampton edzőközpontjába látogat a csapat, két – szintén idegenbeli – Blackburn Rovers és Manchester City elleni bajnokit követően.

 

U18 Premier League Cup | Clayton Wood | Gólszerző: Szerető 38’

 

United: Fojticek; Laird, Dunne (Baars 55), Barratt, Williams B.; Tanner, Garner, Barlow, Puigmal (Mellor 66); Greenwood, Burkart (McGhee 76).

Nem használt cserék: Bernard, Thompson.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!