Pogba örül visszatérésének

Paul Pogba áldottnak érezte magát, amiért góllal térhetett vissza sérüléséből felépülve. A Newcastle elleni kiváló teljesítménye után a manchesteri szurkolók őt választották meg Twitteren a meccs legjobbjának.


A francia játékos lenyűgözően játszott, diktálta az iramot a középpályán. Szeptember közepe óta - a Basel elleni BL-meccsen szenvedett combsérülést - a tegnapi volt az első mérkőzés, melyen pályára léphetett.

 

Kulcsfontosságú szerepet töltött be 4-1-es siker során, remek beadása után fejelte az egyenlítő találatot Anthony Martial, majd Marcus Rashford megoldása után ő lőtte a csapat harmadik gólját. A középpályás, aki legutóbbi hat bajnokija során 8 gólban volt benne, nagy tapsot kapott, mikor a meccs 70. percében Marouane Fellaini váltotta.

 

A 24 éves labdarúgó toronymagasan nyerte meg a meccs legjobbja címet a szurkolók körében, hiszen a szavazatok 87%-át zsebelte be, megelőzve Martialt (9%) és Rashfordot (4%).

 

"Visszatérni, ismét játszani, látni az Old Traffordot, látni megint a szurkolókat, gólt szerezni az Old Traffordon visszatérésemkor, áldottnak érzem magam ezért" - mondta Paul az MUTV-nek. "De nyernünk kellett - ez volt a legfontosabb dolog."

 

"Az előző szezon nagy részében kisebb sérülések hátráltattak. Csak jól fel kell épülni, mert a Premier League másabb, mint az olasz bajnokság - sokkal intenzívebb, így csak a felépülésre kell gondolj, aztán több meccset tudsz játszani."

 

"Keményen edzettem, hogy fitten térjek vissza. Nagyon hosszú a szezon, fittnek kell lennünk - nem csak nekem, mindenki másnak is. A bajnokság megnyeréséhez minden játékosra szükségünk van. Ha van egy sérülted itt, meg van egy ott, az nem segít. Mindig jobb, ha mindenki rendelkezésre áll."

 

 

De nem csak Pogba volt az egyetlen, aki sérülésből tért vissza, hisz csapattársa, Zlatan Ibrahimovic is hosszú szünet után játszhatott ismét, Marcos Rojo pedig szintén több hónapig tartó kihagyást követően ülhetett le a kispadra.

 

"Zlatan és Marcos is hosszú kihagyás után tért vissza" - folytatta Pogba. "Nagyon nehéz időszak volt ez nekik, de mindig hittek benne és keményen dolgoztak ezért. Szükségünk van rájuk a bajnoki cím megszerzéséért, örülünk, hogy felépültek."

 

Jose Mourinho sem ment el szó nélkül Pogba tegnapi teljesítménye mellett és úgy jellemezte, hogy a középpályás más szintet képvisel.

 

"A szezon elején Paul és Matic együtt fejlődtek és váltak a csapat motorjává. Ebből vesztettünk kicsit, más játékosok is jó játékosok, de más kvalitásokkal rendelkeznek, úgyhogy jó, hogy visszajött. Paulra bíztam, hány percet fog játszani. Jó időben húztuk meg a cserét és azt gondolom, nagyszerű teljesítményt nyújtott."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!