Smalling: Félhetnek a védők

Chris Smalling szerint az ellenfeleik védőinek álmatlan éjszakáik lehetnek, amikor a Manchester United világklasszis támadósora ellen készülnek.


A Basel elleni szerdai Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőző sajtótájékoztatón nyilatkozva a védő elárulta, azáltal, hogy Zlatan Ibrahimovic is visszatérhetett a csapatba, José Mourinho legénységének támadósora leginkább egy puskaporos hordóra hasonlít.

 

"Szerintem bennem félelmet keltene, ha ellenük kellene játszanom, és valószínűleg ezzel a legtöbb ellenfelünk ugyanígy van" - kezdte Smalling újságírói kérdésre.

 

"Természetesen visszatért közénk Paul [Pogba] is, aki egy nagyon támadó felfogású középpályás, Ibrával és a többiekkel együtt pedig rengeteg opciót nyújtanak számunkra elöl, nem számít ki az ellenfél, vagy melyik sorozatban szereplünk. Támadásban három-négy olyan játékosunk mindig a pályán van, aki képes problémát okozni az ellenfeleknek. Ha hátul képesek vagyunk jól zárni, amire gyakrabban kerül sor, mint nem, akkor a mérkőzést is megtudjuk nyerni."

 

 

A többszörös válogatott bekket azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy nemrég kimaradt Gareth Southgate angol keretéből.

 

"Hogy meglepődtem-e a kimaradásomon?" - kérdezett vissza.

 

"Igen. De nem játszana senki a világ egyik legnagyobb klubjánál olyan régóta, mint én, és nem nyert volna meg a Bajnokok Ligája kivételével minden trófeát klubszinten, ha nem lenne top védő, aki képes előre játszani és védekezni is."

 

"Szerintem ebben az évben van az egyik legjobb védelmi mérlegünk, engem pedig büszkévé tesz, hogy ennek részese lehetek. Mióta José Mourinho kezei alatt játszom, azóta rendszeresen játéklehetőséget kapok. Ezzel pedig boldog vagyok."

 

"José személyében a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb menedzsere irányításával játszhatok, ő pedig csak a legjobb játékosokat válogatja be a kezdőjébe. Úgyhogy amíg rendszeresen játszom, ő elégedett, a szezonom pedig úgy alakul, mint most, emellett pedig csapatként is ilyen kevés gólt kapunk csak, addig nem nagyon látok más esélyt, mint hogy a nyáron kivigyen magával a világbajnokságra a szövetségi kapitány."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

FC Basel - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!