U18: Blackburn 1-4 United

A Manchester United U18-as csapata szombaton egy lenyűgöző idegenbeli győzelmet aratott a Blacburn Rovers vendégeként, amikor többek közt Angel Gomes duplájának is köszönhetően 4-1-re nyertek.


D’Mani Mellor fejelte a negyedik gólt, míg James Garner iratkozott még fel a góllövőlistára vendég részről, mielőtt 6 perccel a rendes játékidő vége előtt Daniel Butterworth szépített és állította be ezzel a végeredményt.

 

Gomes első alkalommal lépett pályára az U17-es világbajnoki győzelem óta, így érthető, hogy már a kezdő sípszótól nagyon aktív volt. A tehetséges irányító első említést érdemlő gólhelyzete egy szabadrúgás volt, ami éppen csak a bal kapufa mellé szállt. Később egy kísértetiesen hasonló szituációból szerezte meg a vezetést a 36. percben. Ezúttal a kapu jobb oldalát vette célba, sem a sorfal, sem a hazaiak vetődő kapusa, Matthew Campbell nem tudott hárítani.

 

Kieran Mckenna csapata megérdemelten szerezte meg a vezetést annak ellenére, hogy korábban a Roversnek is voltak helyzetei: Daniel Butterworth lövését Theo Richardson védte, míg Lewis Thompson próbálkozásánál a Vörös Ördögök középhátvédje, Jake Barrett blokkolt. Gomes egy újabb szabadrúgásgóllal majdnem növelte az előnyt, a bal szélről vette célba a hosszú felső sarkot, azonban Campbell ki tudta ütni a labdát.

 

Ennek ellenére 8 perccel később már tényleg megduplázódott a különbség, amikor Garner lövése szerencsésen megpattant a hazai csapatkapitányon, Carteren, így hiába vetődött a lövésre a kapus, a labda a másik irányba szállt. A Rovers 1-es mezszámú hálóőre a vetődés következtében fejjel a kapufának ütközött, de egy rövidebb ápolást követően engedélyt kapott a folytatásra.

 

A házigazda nem tört össze a kétgólos hátránytól, előbb Connel majd Thompson késztette védésre Richardsont, de a kapus mindkétszer állta a sarat. Azonban Gomes továbbra is veszélyesen játszott és nem sokkal egy kettős cserét követően – amikor Arnau Puigmal és a sérülésből visszatérő Tahith Chong lépett pályára – a Vörös Ördögök első góljának szerzője saját maga harmadik gólját is megszerezte.

 

Ezúttal a United kapitánya akcióból volt eredményes, gyönyörű cselekkel csinált magának elegendő helyet és időt, hogy jobbal átrúgja a kapu jobb oldalára, amit Campbell földbe gyökerezett lábakkal nézett végig.

 

Ez volt Gomes utolsó momentuma a mérkőzésen, Largie Ramazani állt be a helyére, azonban a Vörös Ördögök nélküle is lőttek még egy negyedik gólt. George Tanner szöglete utáni kavarodásban Mellor reagált a leggyorsabban és a 78. percben a hálóba fejelt.

 

Butterworth hat perccel a lefújás előtt egy szép összjáték utáni közelről talált a kapuba, ami azt jelentette, hogy a United nem tudta kapott gól nélkül lehozni a találkozót, de ez csak apró folt volt az amúgy remekül játszó U18-as bajnoki éllovas teljesítményén. A mutatott játék és az eredmények – hat győzelem kilenc bajnoki mérkőzésen – önbizalmat adhatnak McKenna és játékosai számára a szombati, a tabella második helyén lévő városi rivális elleni mérkőzés előtt.

 

U18 Premier League | Blackburn Rovers Academy, Brockhall Village | Gólszerzők: Butterworth 84 | Gomes 36, 74, Garner 53, Mellor 78

 

United: Richardson; Tanner, Barrett, O'Connor, Laird; Levitt (Chong 70), Garner, Galbraith; Baars (Puigmal 70), Mellor, Gomes (Ramazani 75).

Nem használt cserék: Carney, Bernard.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!