Szabadrúgások: Pogba vs Young?

Ashley Young parádés, Watford elleni szabadrúgásgólja egészséges vitát generált arról, kinek kellene elvégeznie a Manchester United veszélyes helyről járó pontrúgásait, olyannyira, hogy az eddigi első számú végrehajtó, Paul Pogba nem is tudja, kié lesz ez a felelősség a hétvégi, Arsenal elleni rangadón.


Mióta José Mourinho a Vörös Ördögök menedzsere, a csapat javára ítélt szabadrúgásokat Paul Pogba végezte el, hét közben azonban csak szemlélője volt annak, amint Young fantasztikus csavarása a felső sarokban köt ki a Vicarage Roadon.

 

Az volt Ashley második gólja azon az estén egykori klubja ellen, amellyel hathatósan hozzájárult a csapat fontos 4-2-es bajnoki sikeréhez, amely során még Anthony Martial és Jesse Lingard tudott feliratkozni a gólszerzők közé.

 

Egy csütörtök délutáni, MUTV-nek adott interjú keretében Pogba elárulta, Young ösztönösen cselekedett, amikor megítélték számukra a szabadrúgást.

 

"Hogy őszinte legyek, én velem szemben szabálytalankodtak, de ő odajött és azonnal magához vette a labdát" - idézte fel Paul.

 

"Egy szót se szólt, mert annyira magabiztos volt."

 

"Elvállalta és be is talált. Én viszont soha nem szállnék harcba egyik csapattársammal se egy szabadrúgás, egy tizenegyes, vagy bármi elvégzéséért, mert mi mindannyian ugyanazért a célért küzdünk. Gólt akarunk szerezni és megnyerni az adott mérkőzést. Úgyhogy nagyon boldog voltam."

 

De ki fog odaállni a labda mögé az Emirates Stadiumban, ha veszélyes pozícióban sikerül szabadrúgást kiharcolni?

 

 

"Az, aki a leginkább úgy érzi, hogy képes lehet abban a pillanatban gólt szerezni. Ash legutóbb gólt szerzett a Watford ellen, úgyhogy ha megint úgy érzi, hogy képes lehet betalálni, akkor rendben, végezze el ő, ha pedig én fogom úgy érezni, akkor majd szólok neki. Majd meglátjuk miként alakul ez a mérkőzés folyamán."

 

Arsene Wenger nemrég megerősítette, sérülés miatt szombaton nélkülözni lesz kénytelen eddig hétgólos csatárát, Alexander Lacazette-et, Pogba szerint pedig az Ágyúsok megérzik majd honfitársa hiányát.

 

"Alex nagyszerű formában van, és mostanság jöttek a gólok is tőle, jól játszott" - tette hozzá Pogba.

 

"Ő egy nagyon fontos játékos számukra, ha pedig nem áll rendelkezésükre, akkor azt kell hogy mondjam, hogy az jó nekünk. A magunk szempontjából remélem, hogy nem lesz ott a pályán, mert az segítségünkre lesz, de ettől függetlenül remélem, hogy nincs nagyobb baja."

 

A mérkőzés fontossága jól érzékelhető volt azáltal, Pogba mennyire eltökélt hangulatban volt:

"Az elkövetkezendő mérkőzések nagyon meghatározóak lesznek a szezonunk hátralévő része szempontjából."

 

"Ez egy Arsenal - Manchester United meccs lesz. Mi nem akarunk kikapni Anglia egyik nagy csapatától se, ők pedig hazai pályán szeretnének majd megverni minket. Nekünk azonban szükségünk van a három pontra, hogy közelíteni tudjunk a Cityhez. Ilyen egyszerű. Az idegenbeli győzelmek nagyban hozzájárulhatnak a bajnoki cím megnyeréséhez, úgyhogy nagyon fontosak, tehát a hétvégén egy nagy jelentőséggel bíró találkozó részesei leszünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League 15. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!