Kompany: Számomra a derbi a világ legfontosabb mérkőzése

Vincent Kompany kijelentette, számára a manchesteri derbi a "világ legfontosabb mérkőzése" - és akkor is ezt érezné, ha a két csapat nem a bajnoki címért harcolna egymással.


A Manchester City jelenleg nyolc pontos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját a második helyezett United előtt a két csapat vasárnapi, Old Traffordon rendezendő összecsapását megelőzően. 

 

Kompany, aki a 2012-es, első bajnoki címével végződő szezonjában győztesgólt szerzett a United elleni derbin, szerint a két manchesteri szomszédvár közötti rivalizálás sokkal fontosabb, mint a bajnoki pontok.

 

"Szeretek egy pillanatra megállni, amikor közeleg a városi derbi pillanata, és onnantól kezdve semmi más nem számít számomra, minden a derbiről szól" - kezdte a belga válogatott védő.

 

"Ez mindennél többet jelent, és nekem, a csapatnak, illetve a szurkolóinknak mindent megérne a mérkőzés megnyerése."

 

"Nem számít milyen pozíciót foglalunk el éppen a tabellán, hogy szükségünk van-e az egy vagy a három pontra, biztosra kell mennünk azt illetően, hogy emelt fővel leszünk képesek távozni a lefújást követően."

 

 

A Kékek csapatkapitánya megérti azokat a játékosokat, akik ugyanúgy szeretnének felkészülni egy derbire, mint bármely más mérkőzésre. Azonban elmondása szerint ő nem képes ugyanúgy kezelni ezt az összecsapást, mint a többit, mert nem tud úrrá lenni a szenvedélyén és az érzelmein, amikor a United ellen készül.

 

"Szerintem az egy természetes dolog, ha az ember szeretné az elvárásokat csökkenteni, mert azzal kevesebbnek érzi a nyomást, amivel könnyebb megbirkózni, de esetemben én boldogan tűröm a vállamra nehezedő terheket" - tette hozzá.

 

"Én ezt jobban élvezem, mint bárki más, és boldogan vállalom azt a nézetemet, hogy a derbi sokkal fontosabb, mint bármely más mérkőzés. Nem érdekel mit mondanak mások."

 

"De ez nem olyan dolog, ami a fejedben játszódik le és képes vagy kontrollálni. A menedzser ugyanúgy 110 százalékos teljesítményt vár el tőled azon a hétvégén, amikor a West Ham ellen játszotok, illetve amikor a United ellen léptek pályára."

 

"A probléma csak annyi, hogy egy ilyen derbin az ember 120 százalékot ad ki magából, és senki nem tudja megmagyarázni miért, de ezeken a mérkőzéseken az ember elveszíti az uralmát maga felett."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!