Interjú De Geával

David de Gea Thierry Henryval ült le, hogy egy interjú keretében alaposabban megvitassák a spanyol hálóőr tulajdonságait.


Az Old Traffordon megrendezésre kerülő, vasárnapi városi rangadó előtt De Gea eddigi, Angliában eltöltött idejéről beszélgetett a Sky Sports szakértőjével és a korábban csatárként játszó Thierry Henryval, egészen a nehéz kezdetektől indulva mostanáig, meteor sebességű felemelkedéséig minden témát érintve.

 

De Gea 2011-ben érkezett Manchesterbe az Atletico Madridtól, és azóta a világ egyik legjobb kapusává lépett elő.

 

Az interjúban mesél lábbal való védéseiről, csapattársai felé mutatott higgadt magatartásáról, és arról, miért is ő a csapat első csatára, nem pedig az utolsó reménye.

 

 

A nehéz kezdetekről...

 

Thierry Henry: Volt bármilyen kétséged? Gondoltál arra, hogy nehéz lesz itt számodra? 19 évesen érkeztél Spanyolországból. Új városba jöttél, ahol egy új nyelvet beszéltek. Hogyan sikerült belejönnöd?

 

David de Gea: Igazán nehéz volt az elején, nem csak a futball, de az új élet, minden, az időjárás, a nyelv, de lépésről lépésre haladva a futballra koncentráltam, igyekeztem fejlődni, és az edzőterembe jártam, hogy erősebbé váljak. Most már nagyon boldog vagyok itt, erősebb vagyok, mint kapus és mint ember is, minden téren igaz ez.

 

 

A lábbal való védésekről...

 

Thierry: Nekem olybá tűnik, mindig a labdához legközelebb eső testrészeddel próbálsz meg hárítani. Számomra ez teljesen logikus. Mire te azt feleled: "természetesen", azonban az embereket ámulatba ejted ezzel. Mi a magyarázatod erre?

 

David: Nem edzhetsz úgy, hogy csak a lábbal való védéseket gyakorlod, ez ösztönös reakció a legtöbbször. Olykor gyorsabb odaérni lábbal, kézzel ez esetenként bonyolultabb tud lenni. Már fiatal koromban is, ha úgy hozta a helyzet, lábbal hárítottam inkább, nincs gondom ezzel.

 

 

Arról, hogy nem kiabál a védőivel...

 

Thierry: Játékosként folyamatosan veszekedtem a kapusommal. Jens Lehmann, innen is bocsánat! Te azonban sosem teremted le a védőidet. Nem üvöltesz velük, ott vagy, hogy védj, utolsó mentsvárként szolgálsz, de pozitív energiát sugárzol.

 

David: Egy nagy védés vagy egy védő hibája után jobb szeretek nem üvöltözni vele, ehelyett inkább várok és az öltözőn belül mondom el a véleményem.

 

Mindig is ilyen voltam. Nyugodt vagyok, és próbálok normálisan viselkedni egy hiba után, és ha én hibázom, nem szeretném, ha oda jönnének hozzám a pályán és üvöltöznének velem. Ez az, amit én is próbálok tenni a játékostársaimmal, hogy magabiztossággal árasszam el őket. Ennyi az egész, ez a futball, olykor követsz el hibákat, ez teljesen normális!

 

 

Labdakezelési képességeiről...

 

Thierry: Az emberek nem említik meg a labdakezelési képességeid, de spanyol lévén ezzel sosem volt gondod... Hogyan látod magad? Az utolsó remény? Vagy az első csatár?

 

David: Mindig, még az U17-es és U19-es spanyol válogatottal is hátulról építkezve játszottunk és igyekeztünk sokat fejlődni ebben. Ezáltal mindig élvezettel birtoklom a labdát lábbal.

 

Szerintem az első támadónál van a labda, hátulról indul el az egész, és innen át is láthatsz mindent, és ilyenkor azzal az érzéssel kell továbbtenned a labdát, mintha középpályás lennél, nem pedig kapus.

 

 

A városi rangadóról...

 

Thierry: A City szárnyal, az egész ország arra vár, hogy megállítsd őket. Képes vagy rá?

 

David: Nos, képes lesz a City megállítani a Unitedet? Otthon fogunk játszani, a saját szurkolóink előtt, ami természetesen egy különleges meccs lesz. Önbizalommal telve fogunk pályára lépni, igazán erősek vagyunk és nyerni szeretnénk.

 

A csapat nagyszerű formának örvend. Két nehéz idegenbeli győzelem van a hátunk mögött, így magabiztosak vagyunk, valamint elég erősek is, és tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!