U18: Derby 2-2 United

A Manchester United U19-es csapata 2-2-es döntetlen játszott a Derby County csapatával az FA Ifjúsági Kupa harmadik fordulójában, azonban a 3-1-re végződő büntetőpárbajjal a Kosok jutottak tovább a következő körbe.


A hazaiak tökéletesen kezdték a találkozót a Pride Park publikuma előtt, amikor egy szöglet után kifejelt labdát Connor Dixon lőtt vissza 18 méterről, a labda két manchesteri védőn is irányt változtatott, így Alex Fojticeknek esélye sem volt a hárításra.

 

A Unitednek azonban volt válasza, előbb a sérült Angel Gomest helyettesítő Mason Greenwood  indult meg a jobb szélen, Aidan Barlowhoz játszott, aki a kapufát találta el. Nem sokkal később a Derby térfelén Tahith Chong csapott le egy passzra, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd ballal higgadtan az alsó sarokba lőtt.

 

Greenwood szabadrúgása ment kapu mellé, amikor Kieran McKenna csapata kezdte átvenni az irányítást, azonban így is a hazaiak szerezték meg újra a vezetést. George Tanner szabálytalankodott a tizenhatos mellett, a szabadrúgást Jayden Bogle a rövid sarok irányába lőtte, Tanner elvetődve próbált tisztázni, azonban ez pont megzavarta Fojticeket, így a labda a hálóban kötött ki.

 

 

Ezt követően a Vörös Ördögök kapusa védte Jason Knight próbálkozását, míg Barlow próbálkozása szállt fölé, így a hazaiak vonultak hátrányban a szünetre. Az időközben megérkező hóeséssel csak nehezedtek a körülmények, de Barlow egy remek mozdulattal így is egyenlíteni tudott. Az angol U17-es válogatott játékos már a támadásépítésben is nagy szerepet játszott, amikor kiugratta a csereként beálló Millen Baars-t, akinek a beadását a rövid oldalon egy védő továbbcsúsztatta, így lett tökéletes a hosszún érkező Barlownak, aki a hálóba fejelt.

 

A hátralévő időben mindkét csapat alakított ki helyzeteket, azonban a hazaiak nagyobb nyomást gyakoroltak az ellenfelükre, amit Lee Buchmann kapufája is alátámasztott. Következett a hosszabbítás, hogy döntsön a két csapat között, akik mellesleg kiválóan alkalmazkodtak a szeles időjáráshoz, azonban ez az időszak nagy kihívásokat hordozott a United számára.

 

A csereként beálló  Aliou Traore azonnali piros lappal vonult az öltözőbe, Dylan Levitt nagyot küzdött, hogy még sérülten hozzá tudjon tenni a játékhoz, Chong-ot pedig hordágyon kellett levinni a pályáról. Azonban nyolc egészséges emberrel is hatékonyan védekezve kiharcolták a büntetőpárbajt, ahol azonban minden a hazaiaknak kedvezett.

 

Ugyan Fojticek védte az első Derby büntetőt, viszont egyedül Jimmy Garner tudta értékesíteni a saját próbálkozását, így a kupa véget ért a United számára.

 

FA Ifjúsági Kupa, harmadik forduló | Pride Park Gólszerzők: Dixon 3, Bogle 24 | Chong 13, Barlow 57 | Derby nyert büntetőkkel 3-1-re

 

United: Fojticek; Tanner, Ercolani, O’Connor, Laird; Levitt, Garner; Chong, Greenwood (Baars 46), Barlow (Traore 62); Burkart (Mellor 70).

 

Nem használt cserék: Carney, B. Williams.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!