Pogba csapatkapitánnyá válhat

José Mourinho szerint Paul Pogba lehet a Manchester United jövőbeli csapatkapitánya, miután a Leicester City és a Burnley elleni karácsonyi mérkőzéseken ő vezethette ki csapatát a pályára.


A szezon során az említett két mérkőzésen kívül a Basel elleni, mindkét Bajnokok Ligája találkozón ő viselte a karszalagot, azonban december 23-án, a King Power Stadiumban játszott 2-2-es döntetlen volt az első Premier League mérkőzés, melyen ő vezette ki csapatát a gyepre.

 

A mérkőzés után José Mourinho arról beszélt, hogy a 24 éves játékos megfelel minden "feltételnek", hogy a Manchester United csapatkapitányává válhasson egykor, mely tisztséget jelenleg Michael Carrick tölt be.

 

 

"A Bajnokok Ligájában akkor döntöttünk úgy párszor, hogy Paul legyen a csapat kapitánya, mikor Michael [Carrick], [Antonio] Valencia, Zlatan [Ibrahimovic] és [Chris] Smalling nem szerepeltek" - mondta a menedzser.

 

"A Leicester ellen úgy éreztük, hogy extra motivációként szolgálhat számára, erről volt szó, nem történt semmilyen különleges döntés. Azonban mivel ő egy fiatal srác és a klub akadémiájának növendéke volt, lehet, hogy megfelel minden szükséges feltételnek, hogy a jövőben a csapat kapitánya lehessen."

 

Ha Mourinho jóslata helyesnek bizonyulna, úgy Pogba lenne a hetedik olyan játékos a második világháború óta, aki a United akadémiai rendszeréből kikerülve a csapat kapitányává vált. Ez a hat* játékos Stan Pearson (1953-54), Roger Byrne (1955-58), Bill Foulkes (1958-59), Dennis Viollet (1959-60), Sir Bobby Charlton (1967-73) és Gary Neville (2005-11).

 

*Az mufcinfo.com adatai alapján.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!