Matic díjat nyert hazájában

Klubjában és a válogatottban nyújtott kiváló teljesítménye után Nemanja Matic rangos díjat nyert Szerbiában.


A Vörös Ördögök középpályása a 'Kapitányi Díjat' nyerte meg, amit még 1970-ben a Vecernje Novosti nevű napilap szerkesztősége alapított. A nyertes a szerb élvonal csapatainak kapitányaitól jött szavazatok alapján kerül ki és azután, hogy 2014-ben és 2015-ben is elnyerte, Matic immár az utóbbi négy év során háromszor kapta meg ezt az elismerést.

 

"Ez a díj egy híres szerb lap díja, amit az első osztályú klubok kapitányai szavaznak meg, ezzel 2017 legjobb játékosának választottak, amiért nagyon boldog vagyok" - mondta Nemanja. "Nagyon büszke vagyok, mert amikor a kapitányok szavaznak, az jelent valamit. Örülök és köszönöm szépen. Megtisztelő, hogy engem választottak."

 

 

Matic épp Nemanja Vidic után nyerte meg ezt a díjat, aki korábban szintén a Manchester Unitedet erősítette. Sőt, Vidic a rekordtartó, hiszen hat alkalommal lett első ezen a szavazáson. A korábbi manchesteri csapatkapitány nagy csodálójaként Matic a legutóbbi mérkőzést épp a másik Nemanja posztján fejezte be, amikor a Burnley elleni, 2-2-re végződő mérkőzés második félidejében középső védőt kellett játszania. Olyan poszton, amin bevallása szerint előtte még soha nem játszott, ami nem látszott meg teljesítményén.

 

"A középpályán szeretek játszani, de ha az edző kéri és a csapatnak kell a segítségem, elfocizok más poszton is. Még kapusként is, ha kell. Persze remélem, hogy soha nem történik ez meg [mondja nevetve], de ha igen, én segítek. Számomra az a fontos, hogy pályán legyek, mindegy, milyen poszton."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Southampton

Premier League 21. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!