Smalling: Mourinho megtanított minket "lehúzni a rolót"

A Manchester United védője, Chris Smalling menedzserét, José Mourinhot dicséri csapata erős védekezéséért.


A Vörös Ördögök a 2018-as naptári évben még nem kaptak gólt, és már 504 perce senki nem vette be kapujukat a Premier League-ben - legutóbb Steven Defour szabadrúgásgólja után kellett maga mögé nyúlnia David de Gea-nak még a Boxing Day-en.

 

Mourinho alakulata már szezonbeli 14. mérkőzését hozta le kapott gól nélkül, amikor szombaton 1-0-ra legyőzték a Burnley-t a Turf Mooron, amely a legmagasabb szám a Premier League-ben. 

 

Smalling szerint Mourinho edzősködése adott egy olyan alapot a csapatnak, amelyre építhetnek védekezésben.

 

"Szerintem nagyon jól ki lettünk képezve" - kezdte az angol védő.

 

"Már az elmúlt évben se kaptunk túlzottan sok gólt. Szerintem az nagyon jó egy csapat számára, ha a védelem képes lehúzni a rolót a kapu előtt, és nem adunk túlzottan sok lehetőséget a gólszerzésre, mert tudjuk, hogy inkább gyakrabban kerülünk az ellenfél kapuja elé és szerzünk gólt, mint nem, mert csak nagyon kevés csapat képes minket távol tartani a kapujától."

 

 

Smalling emellett hangot adott annak is, mennyire élvezi, hogy együtt játszhat a védelem tengelyében honfitársával, Phil Jonesszal, akivel a manchesteriek legutóbbi két bajnokiján is a kezdőcsapat tagjai voltak.

 

"Egymás mellett nagyon jól érezzük magunkat; nagyszerű mellette [Jones] játszani" - tette hozzá.

 

"Míg mindenki azon van, hogy feltörje az ellenfél védelmét, addig mi akkor végezzük nagyszerűen a feladatunkat, ha megtudjuk akadályozni, hogy gólt kapjunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!