Mi Pogba legjobb posztja?

Rengeteg szakmai vita taglalta már, mi Paul Pogba legjobb pozíciója a Manchester United középpályáján belül, José Mourinho pedig minderre most részletes és sokatmondó választ adott a Newcastle elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján.


A menedzsert újságírók a francia középpályás szerepéről kérdezték, akik megkérdőjelezték a "box-to-box" szerepkör létjogosultságát, ő azonban azzal indokolt, hogy a klub rekordigazolásában minden megvan ahhoz, hogy sokoldalú középpályásként legyen a csapat segítségére.

 

Pogba a Huddersfield Town elleni bajnokit csak a kispadon kezdte, a portugál szakembert azonban lenyűgözte beállítása után tőle látott pozitív hozzáállása.

 

"Paul egy igazi profi" - kezdte Mourinho.

 

"Paul jól dolgozik, és szeret edzeni. Soha egyetlen problémám se volt a professzionalizmusa kapcsán, mert ő nagyon magas szintű edzésmunkát végez. Ő egyike azon játékosoknak, aki szeret edzeni és élvezi is azt."

 

"A legjobb posztja kapcsán az elmúlt hetekben többször felnevettem, mert hallottam, láttam és olvastam néhány dolgot, és bár nem vagyok angol, szerintem értek annyira angolul, hogy megértsem, mit akarnak mondani a box-to-box középpályásokról."

 

"De néhány, a futballban fontosnak számító személyiség véleménye okán összezavarodtam, mert számomra a box-to-box az box-to-boxot jelent, tehát hogy jó vagy a saját tizenhatosodnál, a pálya közepén és az ellenfél büntető területénél is. Ennek értelmében tehát jól tudsz védekezni, és megvan az ahhoz szükséges erőnléted, vágyad, állóképességed és az intenzitás is benned, hogy odaérj az ellenfél kapuja elé."

 

 

"Az ellenfél kapujánál jó vagy a gólszerzésben, az előkészítésben, fejelésben és így tovább. Aztán, amikor a csapatod labdát veszít, akkor visszazársz a saját kaputok elé, mert szerintem ezt takarja az a kifejezés, hogy box-to-box. De ezen a héten összezavarodtam, amikor néhány ember szájából azt hallottam, hogy a box-to-box játékos azt jelenti, hogy a védekezési feladatok alól mentesül - az nem box-to-box, hanem az, aki letanyázik az ellenfél tizenhatosánál [nevet], nem pedig oda mozog." 

 

"Egy kicsit összezavarodtam. Szerintem ez az ország rengeteg kiváló box-to-box játékost adott ennek a sportágnak, és nagy örömömre szolgál, hogy néhányat közülük volt módom a játékosaim között is tudni. De szerintem manapság, néhány szakértőnek, ügynöknek, családtagnak köszönhetően a box-to-box középpályás fogalma egy kicsit változóban van. Úgy tűnik, mintha több különböző meghatározás létezne erre a szerepkörre."

 

"Természetesen a box-to-box kifejezést nem én találtam ki. Először 2004-ben hallottam, amikor Angliába kerültem. Számomra az anyanyelvemen, portugálul csak 'középpályások' léteznek, és Paul egy középpályás. Ő nem baloldali védő, csatár, úgyhogy amikor az emberek megkérdezik, mi Paul legjobb posztja akkor megvan a válaszom - Paul egy középpályás."

 

"Sok függ attól a taktikai rendszertől, amelyben a csapat játszik - ő képes egy, két és három személyes középpályán is teljesíteni, de ő mindig is középpályás marad. Nem számít milyen taktikában játszik a csapat - számomra Pogba egy középpályás. De aztán, amikor a világban annyi vélemény lát napvilágot, az ember könnyen összezavarodik. Viszont köztem és Paul között nincsen semmiféle zavar. Ő egy középpályás és ennyi, nála több potenciállal rendelkező középpályást pedig nehéz találni, mert Paulban minden megvan."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Newcastle - Manchester United

Premier League 27. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!